Ειδήσεις
Tags |

ΑΣΚ: Νέα πρόκληση με ΑΕΚ!


Το πρόγραμμα…πρωταθλητισμού στη Stoiximan GBL συνεχίζεται για τον Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, ο οποίος, μετά την πρεμιέρα απέναντι στον Παναθηναϊκό, ετοιμάζεται για την πρώτη του έξοδο στο φετινό πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας το Σάββατο (8.15 μ.μ.) την ΑΕΚ betsson.

Η ομάδα της Καρδίτσας δοκιμάζεται πολύ σκληρά στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, καθώς, αμέσως μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό και το εκτός έδρας με τον Προμηθέα Πάτρας, σε μία σειρά αναμετρήσεων που αναμφίβολα εμπεριέχουν αντιπάλους με πρωταγωνιστικές βλέψεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχουν.

Ωστόσο, ο Α.Σ.Κ. είναι έτοιμος για τις προκλήσεις που έρχονται και οι «κυανόλευκοι» προσεγγίζουν βήμα-βήμα τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της 2ης «στροφής» απέναντι στην ΑΕΚ. Η εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό, η αντοχή σε μπάσκετ υψηλού επιπέδου για περισσότερες από τρεις περιόδους αλλά και η γενικότερη ατμόσφαιρα του γηπέδου, με την αθρόα προσέλευση και τη θερμή συμπαράσταση προς την ομάδα, ανέδειξαν άκρως ενθαρρυντικές και πολλά υποσχόμενες εικόνες για όσα έπονται, εντός κι εκτός παρκέ.

Για το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου, μια καλή εμφάνιση δεν αρκεί και χωρίς καμία αμφιβολία άπαντες εστιάζουν στον τρόπο που η ομάδα θα καταφέρει να αντλήσει κάτι περισσότερο ακόμη από τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Το πρωτάθλημα είναι από τα πλέον ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών και οι «κυανόλευκοι» δουλεύουν καθημερινά με τρόπο που να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα δεδομένα και να διεκδικούν αποτελέσματα με αντίκτυπο, όχι μόνο στο αγωνιστικό αλλά και στο βαθμολογικό κομμάτι.

Η ΑΕΚ που δοκιμάζεται την Τετάρτη στη Γερμανία απέναντι στη Βόννη, για τη 2η αγωνιστική του Basketball Champions League, δείχνει ήδη να βαδίζει στο μονοπάτι του ένδοξου παρελθόντος της, με μεταγραφικές κινήσεις που έχουν αναβαθμίσει αισθητά το ρόστερ της. Η επιστροφή του Ντράγκαν Σάκοτα στο «τιμόνι» των «κιτρινόμαυρων» συνοδεύτηκε με τη διατήρηση του ελληνικού κορμού των παικτών, πάνω στον οποίο προστέθηκαν, ο έμπειρος σέντερ Γάιος Σκορδίλης και οι νεαροί Τάσος Καματερός και Γιώργος Φίλλιος. Σε ό,τι αφορά στους ξένους αποκτήθηκαν έξι Αμερικανοί με εμπειρία και ποιότητα, ενώ ο Λιθουανός σκόρερ, Μιντάουγκας Κουσμίνσκας παρέμεινε στις υπηρεσίες της ομάδας. Στα «κιτρινόμαυρα» είναι πλέον ο περυσινός πρώτος σκόρερ της Stoximan GBL, Χάντερ Χέιλ, ο σέντερ Τζειντίν Πάρκερ που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη αλλά και ο rookie γκαρντ Ναχίμ Αλίν. Με μεγαλύτερη εμπειρία, έχουν αποκτηθεί οι γκαρντ Σι Τζέι Μπράις που έχει θητεύσει σε Ουγγαρία, Γερμανία και Ρωσία και Πρέντις Χαμπ με παρουσία στην Ιταλία. Τέλος, ο 25χρονος γκαρντ Πρέντις Χαμπ προέρχεται από παραγωγικές σεζόν σε Γερμανία και Ιταλία, ενώ έχει παραστάσεις κι από το Champions League.

Με τα παραπάνω δεδομένα, ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ προετοιμάζεται για μία δυνατή δοκιμασία εκτός έδρας, φιλοδοξώντας να πετύχει το μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης και την εφαρμογή των πλάνων που σχεδιάζει το προπονητικό επιτελείο για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το θετικό είναι πως το απουσιολόγιο μέχρι στιγμής είναι «λευκό» και η ομάδα συνεχίζει τις προπονήσεις απρόσκοπτη για το προσεχές ματς.

Από το απόγευμα της Τετάρτης η προπώληση των εισιτήριων ενόψει Ολυμπιακού

Από τις 6 μ.μ. το απόγευμα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου, τα εισιτήρια για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 5.15 μ.μ. στο Κ.Γ. «Ι. Μπουρούσης», θα είναι διαθέσιμα για προπώληση, τόσο από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.ticketmaster.gr, όσο και από τα νέα γραφεία του Α.Σ.Κ. (στο ισόγειο στην οδό Χαρίτου 12) καθημερινά 9-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα και Σάββατο 9-1 το πρωί. Λόγω της νέας νομοθεσίας που καθιστά υποχρεωτική την ηλεκτρονική ταυτοποίηση του φιλάθλου και δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα για τον αθλητισμό σε όλα τα γήπεδα της χώρας, είναι απαραίτητη για όλους τους φιλάθλους, να έχουν ήδη εγκαταστήσει και ενεργοποιήσει την εφαρμογή gov.gr wallet στο κινητό τους τηλέφωνο ώστε στη συνέχεια η καταχώρηση του εισιτηρίου τους να είναι μια διαδικασία λίγων δευτερολέπτων.

 

Προηγούμενο άρθρο 4 Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σύσκεψη φορέων για υδατικό πρόβλημα και Αχελώο συγκαλεί ο Δημ. Κουρέτας