Ειδήσεις

Ασφαλή υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης ζητούν οι δικηγόροι


«Θέλουμε να εργαστούμε κανονικά. Δεν θέλουμε να είμαστε επιδοματούχοι» ήταν ένα από τα κύρια μηνύματα που έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία του κλάδου την Πέμπτη 15 Απριλίου.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο Καρδίτσας.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γιώργος Ανυφαντής ο οποίος περιέγραψε τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο  όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας.

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, υπάρχει μείωση των εσόδων κατά 40%, ενώ οι μόνες ενισχύσεις που δόθηκαν, κι αυτές μόνον σε όσους πληρούσαν τις προϋποθέσεις, ήταν το επίδομα των 600 ευρώ και στη συνέχεια αυτό των 400 ευρώ.

Οι δικηγόροι ζητούν να εργαστούν κανονικά και πάντα με βάση συγκεκριμένους υγειονομικούς κανόνες.

Διαμαρτυρήθηκαν για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου.

Κεντρικό τους σύνθημα: «Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης – Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη» για την διεκδίκηση των αιτημάτων που έχει θέσει με τις αποφάσεις της η Ολομέλεια, θεσμικών και οικονομικών.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Ανυφαντής ευχήθηκε πολύ σύντομα η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου να αποτελέσει πραγματικότητα, καθώς είναι μια διεκδίκηση χρόνων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Παρασκευή 16/4
Επόμενο άρθρο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Υποχρεωτικά τα self tests για το λιανεμπόριο