Σε μια κίνηση λογοδοσίας προς τα μέλη του και την κοινωνία, σήμερα διεξήχθη Συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, έκανε τον απολογισμό του έργου του Τμήματος Δυτικής για την περίοδο 2020-2022.
Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-ΚΔΘ Νίκος Παπαγεωργίου, ο Αντιπρόεδρο Αστέριος Νάρης, ο τέως Αντιπρόεδρος Γιώργος Μητσιούλης και ο τέως Γενικός Γραμματέας Αχιλλέας Κέλλας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο συνολικό έργο που κατάφερε να φέρει σε πέρας το ΤΕΕ – ΚΔΘ, μέσα σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τον τεχνικό κλάδο και για ολόκληρη την κοινωνία.
Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στη σημαντική συμβολή του ΤΕΕ-ΚΔΘ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και φυσικών καταστροφών, όπως ήταν η καταιγίδα «Ιανός» και ο καταστροφικός σεισμός της Ελασσόνας, καθώς και σε άλλα, σημαντικά για τη Θεσσαλία και τη Λάρισα, ζητήματα, αλλά και θέματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας και του Τεχνικού κόσμου.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος μίλησε για τις ενέργειες του επιμελητήριου που αφορούν την εξεύρεση λύσεων σε μείζονα κοινωνικά θέματα που αγγίζουν την πόλη της Λάρισας αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία. Παίρνοντας το λόγο, ο Αχιλλέας Κέλλας, έκανε αναφορά στο ζήτημα της αναθεώρησης του τρέχοντος ΣΒΑΚ και στις προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει το ΤΕΕ-ΚΔΘ, για τη βελτίωσή του. Επιπλέον, ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΤΕΕ – ΚΔΘ για την επίλυση του ζητήματος του Αχελώου, αλλά και για την αντιμετώπιση του ζητήματος ετοιμόρροπων κτισμάτων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμβολή του Τμήματος στη δημιουργία του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ», όπου τονίστηκε ότι το ΤΕΕ – ΚΔΘ συντόνισε τη διαβούλευση 17 Περιφερειακών Τμημάτων και του κεντρικού ΤΕΕ, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση δέσμης προτάσεων στο αρμόδιο Υπουργείο, οι οποίες έγιναν -σε μεγάλο- βαθμό αποδεκτές και οδήγησαν στη συγκρότηση του πιο δίκαιου και πιο αποδοτικού «Εξοικονομώ».
Συνολικά, κατά την περίοδο 2020-2022, μέσα σε μόλις δύο χρόνια και υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω των διαδοχικών και επάλληλων κρίσεων, το ΤΕΕ-ΚΔΘ κατάφερε να πραγματοποιήσει 23 σημαντικές παρεμβάσεις, οι 12 εκ των οποίων αφορούν μείζονα ζητήματα της Θεσσαλίας. Επίσης διενήργησε 11 διαβουλεύσεις για σημαντικά κοινωνικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά θέματα. Είναι δε αξιοσημείωτο, ότι διοργάνωσε και συμμετείχε σε 7 εκδηλώσεις, κοινωνικού και επιστημονικού περιεχομένου. Τέλος, το ΤΕΕ-ΚΔΘ υπέγραψε σε αυτό το διάστημα 2 μνημόνια συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς και με το πάρκο καινοτομίας JOIST.
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μέσα σε μία διετία κατά την οποία ο τεχνικός κλάδος ήλθε αντιμέτωπος με τις πρωτοφανείς προκλήσεις τις οποίες επέβαλλε η πανδημία, το ΤΕΕ-ΚΔΘ συνέχισε να καινοτομεί και να παράγει έργο.
Όπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΤΕΕ-ΚΔΘ Νίκος Παπαγεωργίου:
«Μέσα σε δυόμιση δύσκολα χρόνια πετύχαμε πολλά. Αυτά που πετύχαμε, με τη στήριξη των μελών μας, του ΤΕΕ και του Προέδρου Γιώργου Στασινού -τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για τη συνεργασία- μας δίνουν δύναμη και αποτελούν την πυξίδα μας για το μέλλον. Συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας ώστε κάθε μηχανικός να έχει τις ευκαιρίες να δημιουργεί προς όφελος της κοινωνίας. Συνεχίζουμε να δίνουμε δυναμικά το παρόν σε όλα τα μείζονα ζητήματα του τόπου μας, τιμώντας το ρόλο μας ως συμβούλου της Πολιτείας σε τεχνικά θέματα και παράγοντας προστιθέμενη αξία τόσο για τα μέλη μας όσο και για την κοινωνία μας».