Ειδήσεις

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε δημοσίευμα της ΛΑ.ΣΥ. για τις παιδικές βιβλιοθήκες


Για μία ακόμη φορά η «Λαϊκή Συσπείρωση» αυτοδιοικητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ προσπαθεί (ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα) να αναδείξει ένα θέμα ήσσονος σημασίας σε μέγιστο θέμα. Και φυσικά δεν χάνει την ευκαιρία να ξιφουλκήσει εναντίον της δημοτικής αρχής και κάθε αρχής γενικότερα, με στόχο να κολλήσει μερικά ακόμη κομματικά ένσημα. Χωρίς καν να ζητήσει να πληροφορηθεί τι πραγματικά ισχύει, καθώς δεν επικοινώνησε με την δημοτική αρχή, δεν έχασε λεπτό και κατήγγειλε  στον Τύπο ότι παιδικές βιβλιοθήκες έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση. Και επειδή η δημοτική αρχή έχει ευθύνη όχι απέναντι στη ΛΑ. ΣΥ. αλλά απέναντι στους πολίτες έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: Πράγματι εξ αιτίας γραφειοκρατικής αστοχίας υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης από εργολάβο της ΔΕΔΔΗΕ σε παιδικές βιβλιοθήκες. Κατ’ αρχάς το ρεύμα διακόπηκε για λίγες ώρες και μόλις η δημοτική αρχή πληροφορήθηκε το πρόβλημα, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και το ρεύμα επανασυνδέθηκε αμέσως και φυσικά προ της καταγγελίας της ΛΑ.ΣΥ.

Το θέμα προέκυψε από το γεγονός ότι έως πρόσφατα οι παιδικές βιβλιοθήκες υπαγόταν στον καταργηθέντα ΔΟΠΑΚ και πλέον πέρασαν στην ευθύνη του κεντρικού Δήμου. Ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθούν στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ οι αναγκαίες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να γίνει η μεταφορά των αριθμών παροχής από τον πρώην ΔΟΠΑΚ στο κεντρικό λογιστήριο του Δήμου πρόεκυψε ένα μικρό κενό, που οδήγησε εκ παραδρομής σε ολιγόωρη διακοπή ηλεκτροδότησης, η οποία ωστόσο δεν επηρέασε στο ελάχιστο την λειτουργία καμίας παιδικής βιβλιοθήκης.

Φυσικά η ΛΑΣΥ μπορούσε να τα πληροφορηθεί αυτά πριν κάνει την καταγγελία και εφόσον οι απαντήσεις που θα έδινε η δημοτική αρχή δεν την κάλυπταν θα μπορούσε να προχωρήσει σε καταγγελία. Αντί όμως να διαλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας διάλεξε το δρόμο του λαϊκισμού και των εντυπώσεων. Είναι βέβαιο ότι όλοι κρινόμαστε και σε ότι μας αφορά είμαστε βέβαιοι ότι ο λαϊκισμός καταδικάζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

 

Υ.Γ. : Η Καρδίτσα επί της παρούσας δημοτικής αρχής παρά τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν αλλάζει και γίνεται η πόλη που αξίζει να ζεις όσο και αν αυτό δεν αρέσει στην ΛΑΣΥ.  Φυσικά δεν περιμένουμε αυτό να το αναγνωρίσουν οι αυτοδιοικητικοί μας αντίπαλοι. Μας αρκεί που το αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Μουζακίου ενόψει της κακοκαιρίας
Επόμενο άρθρο Το Πυροσβεστικό Σώμα τίμησε τον Δημήτρη Κουρέτα για τη συνεισφορά του στην αντιπυρική περίοδο