Ειδήσεις

Αντιπολεμική εκδήλωση οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας


Αντιπολεμική εκδήλωση οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας με συμμετοχή και άλλων φορέων,  θέλοντας να εκφράσει με συλλογικό τρόπο την αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ιμπεριαλιστικές απειλές και επιθέσεις. Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απεύθυνε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας Αστέρης Χαλάτσης. Ακολούθησε ποδηλατοδρομία και πορεία με σημαίες και συνθήματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης  που κατέληξε σε προγραμματισμένη  συγκέντρωση εκπαιδευτικών και άλλων φορέων καταδίκης της τρομοκρατίας και του κυβερνητικού αυταρχισμού.

Στην παρέμβαση-ομιλία στην συγκέντρωση, εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης ο Αστέρης Χαλάτσης  μεταξύ των άλλων τόνισε «Η εμπλοκή της Ελλάδας βαθαίνει  αφού  έχει στοιχηθεί  πίσω από την ιμπεριαλιστική σημαία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που διευθύνουν τους πολέμους. Η χρήση των  Νατοϊκών βάσεων, ο ανεφοδιασμός  με καύσιμα του αμερικανικού στόλου και της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ, η αποστολή φρεγατών , πολεμικού  υλικού, και προσωπικού σε περιοχές εκτός συνόρων  αλλά και οι ανταγωνισμοί της Ελληνικής με την τουρκική αστική τάξη  στο Αιγαίο, εντείνει την ανησυχία του ελληνικού λαού.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να καταδικαστεί η ισραηλινή επιθετικότητα, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αλληλεγγύη στους λαούς που «ματώνουν» εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών»

Στη συνέχεια κάλεσε τους φορείς να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους νέους στρατευμένους που στοχοποιούνται και διώκονται επειδή εκφράζουν την εναντίωσή τους στη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καταλήγοντας τόνισε: «Αποτελεί δικαίωμα των νέων στρατευμένων να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους και να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, πορείες, σε εκδηλώσεις ενάντια στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, στην αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στη γενοκτονία στη ΓΑΖΑ και στο ΛΙΒΑΝΟ.

Απαιτούμε:

  • Τώρα να γυρίσουν πίσω όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων!
  • Καμία στήριξη στο κράτος – δολοφόνο Ισραήλ!
  • Καμία διευκόλυνση στους ΝΑΤΟικούς μακελάρηδες!
  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου»

Ακολούθησε πορεία όλον των συγκεντρωμένων στους δρόμους της πόλης.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στο όρος των ελαίων - Του Κώστα Βλάχου