Ειδήσεις

Αντιπολεμική διαμαρτυρία και ποδηλατοδρομία


Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι  πολεμικές επιχειρήσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στον Λίβανο και στην Υεμένη. Αποτελούν κινήσεις που συνιστούν νέα κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες διαστάσεις και τραγικές συνέπειες για τους λαούς, στο έδαφος της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού που συντελείται εδώ κι ένα ολόκληρο χρόνο.

Η εμπλοκή της Ελλάδας βαθαίνει  αφού  έχει στοιχηθεί  πίσω από την ιμπεριαλιστική σημαία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που διευθύνουν τους πολέμους. Η χρήση των  Νατοϊκών βάσεων, ο ανεφοδιασμός  με καύσιμα του αμερικανικού στόλου και της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ, η αποστολή φρεγατών , πολεμικού  υλικού, και προσωπικού σε περιοχές εκτός συνόρων  αλλά και οι ανταγωνισμοί της Ελληνικής με την τουρκική αστική τάξη  στο Αιγαίο, εντείνει την ανησυχία του ελληνικού λαού.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να καταδικαστεί η ισραηλινή επιθετικότητα, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αλληλεγγύη στους λαούς που «ματώνουν» εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

Η Επιτροπή Ειρήνες Καρδίτσας(ΕΕΔΥΕ) απευθύνει κάλεσμα στους Καρδιτσιώτες και Καρδιτσιώτισσες να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και να εκφραστεί αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν.

 

Καλεί τα εργατικά σωματεία, τους  συλλόγους και τους μαζικούς φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στην αντιπολεμική διαμαρτυρία και ποδηλατοδρομία  ενάντια στο μακέλεμα των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, αλλά και το νέο ιμπεριαλιστικό μακελειό που ετοιμάζουν, την Παρασκευή 18 Οκτώβρη 2024 και ώρα 6,00μμ στην πλατεία Πλαστήρα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Σχετικά με την πορεία αποκατάστασης των ζημιών απο τις πλημμύρες και τα προβλήματα των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα