Ειδήσεις

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Πάω να αγωνιστώ για το καλύτερο δυνατό


Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής ομάδας που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναχώρησε σήμερα στις 11 το πρωί από το Ελ. Βενιζέλος, με προορισμό το Παρίσι. Με διάχυτη αισιοδοξία, οι αθλητές της κολύμβησης, του πόλο ανδρών και γυναικών, της ξιφασκίας και το δεύτερο γκρουπ του στίβου που είχε μείνει πίσω, ταξιδεύουν για το Παρίσι, με βάσιμες ελπίδες για αρκετά μετάλλια.

Ο πιο ευδιάθετος ήταν ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος ανέφερε πως πάει έτοιμος για να διεκδικήσει μετάλλιο.

«Είμαι σε πάρα καλό μομέντουμ και έχει πάει καλά η προετοιμασία. Θέλω στο Παρίσι να κάνω ένα πανελλήνιο ρεκόρ και όλα θα είναι ανοιχτά. Θα είναι πολύ σημαντικό να πάρω ένα μετάλλιο, αλλά πάμε βήμα βήμα. Δεν θέλω να λέω πολλά. Νιώθω πολύ καλά. Ελπίζω να πάνε όλα όπως θέλουμε. Το μίνιμουμ είναι να πάω καλύτερα απ ότι στην προηγούμενη διοργάνωση. Για την ψυχολογία μου λέω ότι θα πάω για μετάλλιο. Πιστεύω ότι το αξίζω. Αλλά θέλω να το δείξω στον αγωνιστικό χώρο και όχι να το λέω. Αν κάνω το ρεκόρ, όλα θα πάνε καλά. Θα είμαι έτοιμος» είπε στο topontiki.gr.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που θα είναι σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τόνισε για την παρουσία της στο Παρίσι: «Είναι μοναδικό συναίσθημα αυτό που θα ζήσουμε. Πάω να αγωνιστώ για το καλύτερο δυνατο».

Ο προπονητής της εθνικής ανδρών στο πόλο, Θοδωρής Βλάχος, είπε στο topontiki.gr για τους στόχους της εθνικής: «Στο Τόκιο δημιουργήσαμε δεδομένα με υψηλές προσδοκίες για όλους. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές, αλλά δεν μας πιέζει. Δεν μπορείς όμως να είσαι συνέχεια στη κορυφή. Ισως γι αυτό στις δύο πρώτες διοργανώσεις της χρονιάς να μην είχαμε καλή απόδοση. Αν και στο παγκόσμιο ένα γκολ μας έβγαλε εκτός 4αδας. Ο μεγάλος στόχος ήταν όμως το Παρίσι όπου θέλουμε να αποδώσουμε τα αναμενόμενα. Και όσοι μας παρακολουθούν να χαρούν. Τον χειμώνα βγήκαν οι αδυναμίες μας και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Μας προσγείωσε το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο και το χρειαζόμασταν. Στο Παρίσι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα»

Η Αλεξία Καμμένου, προπονήτρια της εθνικής πόλο γυναικών, δήλωσε στο topontiki.gr: «Μεγάλη σημασία για μας ότι επιστρέφει η ομάδα μετά από χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με εξαίρεση την Ασημάκη δεν έχουν εμπειρία τα κορίτσια από τέτοια διοργάνωση, ωστόσο έχουν εμπειρίες από μεγάλες διοργανώσεις. Δεν πάμε απλά για να δούμε το Παρίσι, αλλά για να πετύχουμε ότι καλύτερο. Ξέρουμε ότι στο χιαστί παιχνίδι θα κριθεί η πορεία μας. Εχουμε δύσκολο όμιλο και κάθε ματς μετράει»

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον E-65
Επόμενο άρθρο Πάνω από 12.500 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν την προκαταβολή της αρωγής για τις πλημμύρες του 2023