Ειδήσεις

Αντάμωμα Γ’ Αποφοίτων του Πρακτικού Τμήματος 1ου Γυμνασίου Καρδίτσας 1964


Μετά από μισό αιώνα αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε το Α’ Αντάμωμα το έτος 2014 από το Πρακτικό Τμήμα του 1ου Γυμνασίου Καρδίτσας, έγινε προσπάθεια να μετάσχουν και τα άλλα Γυμνάσια με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί το Β’ το έτος 2019 και  το Γ’ στα 60 έτη μετά την αποφοίτηση με συμμετοχή του Κλασικού Τμήματος του 1ου Γυμνασίου και του ΘηλέωνΚαρδίτσας.

Προσκλήθηκαν συμμαθητές και συμμαθήτριες των οποίων προσδιορίστηκαν στοιχεία επικοινωνίας και πραγματοποιήθηκε το Αντάμωμα δύο ημέρες 15-16 Ιουνίου 2024.

Την πρώτη ημέρα Σάββατο έγινε εκδρομή στο Βόλο όσων δήλωσαν συμμετοχή αποφοίτων καιτων συνοδών τους όπουγευμάτισαν στα τσιπουράδικα προσφορά του συμμαθητή Πολιτικού Μηχανικού και Επιχειρηματία Γιώργου Πλατανιά.Επέστρεψαν στην Καρδίτσα χαρούμενοι και κεφάτοι αναπολώντας μνήμες της σχολικής ζωήςκαι σύγχρονα γεγονότα χαρούμενοι.

Την δεύτερη ημέρα Κυριακή από νωρίς άρχισε η προσέλευση των συμμαθητών, των συμμαθητριών και των συνοδών στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα προσεγγίζοντας στο Εστιατόριο ‘’Μικρό Παλάτι΄΄όπου προγραμματίστηκε η συνάντηση. Ακολούθησαναγκαλιές, φιλιά και γνωριμίεςτων συνοδών που δεν γνωρίζονταν σε κλίμα με ανάμικτασυναισθήματα συγκίνησης και χαράς.

Απόλαυσαν  το ευχάριστο περιβάλλον του Πάρκου του Παυσίλυπου που αποτελεί όαση στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας με τα πανύψηλα δέντρα, τους θάμνους, τα ποώδη φυτά και λουλούδια που ομορφαίνουν τον υπερυψωμένο χώρο της πλατείας με το άγαλμα της ‘’Μάνας’’ και την ωραία θέα που εξασφαλίζειη οπτική εικόνα στον πεζόδρομο από την Πλατεία Ν. Πλαστήρα έως το Ξενοδοχείο Άρνη και στην συνέχεια. Όσοι ήρθαν από άλλες πόλεις που μένουν θαύμασαν ιδιαίτερα τα παγώνια,τα οποία είναι το εμβληματικό είδος πουλιών που διαβιούν στο Παυσίλυπο και τα άλλα είδη που πετούν κελαηδώντας ανάμεσα στα δέντρα και τον Ανδριάντα του Νικολάου Πλαστήρα που δεσπόζει στην επονομαζόμενη Πλατεία.

Συγκινητική ήταν η εικόνα των συμμαθητών και συμμαθητριών  όταν αντίκρισαν το Δημαρχείο όπου στεγάζονταν το 1ο γυμνάσιο που τους συνοδεύουν οι αναμνήσεις έως την αποφοίτησή τους.

Όλοι στην συνέχεια οδηγήθηκαν  στον ωραίο χώρο που διαθέτει το Εστιατόριο ‘’Μικρό Παλάτι’’ στην Πλατεία Πλαστήρα, όπου γεύθηκε ο καθένας και η καθεμία το φαγητό που επέλεξεκαι το ποτό της επιθυμίας.Παράλληλα γίνονταν ωραίες συνομιλίες μεταξύ όλων των παρευρισκόμενων που αντικατοπτρίζονταν στο πρόσωπό τους με τα χαμόγελα και το χαρούμενο βλέμμα τους.

Μετά το γεύμα και την ευχάριστοπεριβάλλον που δημιουργήθηκε, ακολούθησε μουσικό σύνολο τραγουδιών ξεκινώντας από τον συμμαθητή Γιάννη Γκορτζά με το τραπεζιάτικο δημοτικό ‘’Φίλοι μ’  καλώς ορίσατε…’’ και συνεχίστηκε με άλλα ποικίλα δημοτικά, ελαφρά και λαϊκά  τραγούδια όπου συμμετείχαν  όλοι οι παρευρισκόμενοι δημιουργώντας ευχάριστη ατμόσφαιρα που κανένας δεν ήθελε να απομακρυνθεί.

Το Αντάμωμα ολοκληρώθηκε με  αναμνηστικές φωτογραφίες και αποχαιρετισμούς όλων  σε κλίμα  χαράς και συγκίνησης ευχόμενοι στην συνέχεια υγεία, χαρά, ευτυχία ως το Αντάμωμα που θα ακολουθήσει.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Nα απομακρυνθεί άμεσα η κεραιοδιάταξη στο Ξινονέρι
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν 8 άτομα στη Θεσσαλία, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών