Ειδήσεις

Ανεξέλεγκτοι, ανέλεγκτοι και ατιμώρητοι … στο Μουζάκι – Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Μπήκαμε στον δεύτερο και παράλληλα στον τέταρτο χρόνο! από τα τραγικά για τον τόπο μας γεγονότα! μετά τη Θεομηνία «Daniel» και τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» Κι ακόμα δεν προέκυψε λογοδοσία και καταλογισμός ευθυνών.

Όπως φαίνεται είναι μακρύς ο δρόμος! για υπεύθυνη και σοβαρή διερεύνηση των αίτιων και συνθηκών διαχείρισης επιπτώσεων της επαναλαμβανόμενης μέσα σε τρία (3) χρόνια ολικής κατάρρευσης και καταστροφής των ψεύτικων!!!! όπως αποδείχθηκε αλλά ακριβοπληρωμένων υποδομών! της κωμόπολής μας.

Δοκιμάζεται η κοινή λογική! η δημόσια ψυχική υγεία! το κύρος! και η δικαιοπολιτική ορθότητα! από την καθυστέρηση κατασκευής και ολοκλήρωσης των δήθεν έργων! αποκατάστασης βλαβών, Παρά τις εξαγγελίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!!

Έσπασε κάθε κανόνας αποκατάστασης ηθικής βλάβης από τον άδικο, πρόωρο και ατιμώρητο πνιγμό της δικής μας κοπέλας και από το αδιερεύνητο ακόμα σκάνδαλο κατεδάφισης και λεηλασίας του δημοτικού κτηρίου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Μάταια ψάχνουμε στην κωμόπολή μας να βρούμε! Γιατί λησμόνησαν να ελέγξουν τετραετή παράλειψη εφαρμογής Διατάξεων σχετικών Νόμων! και Μη Ανανέωση και ενημέρωση του Χάρτη Κινδύνου Πλημμύρας! Καθώς και το λόγο που αγνοείται ακόμα και σήμερα στα παρόχθια και στην κοίτη του Παμίσου, το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Πλημμυρικής Προστασίας!

Όλα τα μέχρι τώρα έδειξαν και επιβεβαίωσαν ότι, Δεν υπάρχει βούληση να μπει τέλος!!! Στα αέναα έργα! στις περίεργες και εγκληματικές!!!!περιβαλλοντικές εξαιρέσεις! στα συρματοκιβώτια της συμφοράς! Στην αστοχία μελετών! Στις κακοτεχνίες! στα τραγικά λάθη! στις παραλείψεις! στην ανευθυνότητα! Και στην αδιαφορία για την προστασία Ανθρώπων και Δημόσιου συμφέροντος.

Εξουθενωμένοι είναι ψυχικά και σωματικά οι Πολίτες από την «περίεργη σιωπή και αδράνεια των ελεγκτικών αρχών» και από το αφήγημα της κοροϊδίας! για το Φράγμα Μουζακίου, ως πρόσχημα απαλλαγής από κάθε περιβαλλοντική ευθύνη.

Είναι ανύπαρκτο πλέον το αίσθημα ασφάλειας των Μουζακιωτών που έχασαν τον ύπνο! την ηρεμία! Και την ησυχία τους! αναζητώντας στη θλιβερή καθημερινότητά τους όνειρα! και ελπίδες! στα Κατακρημνισμένα! Κτήρια και Παρόχθια του Παμίσου και στα Πλημμυρισμένα! Σπίτια από το Ρέμα «Παλαιοχωρίτης» στην Καισαριανή.

Δεν αντέχει η μικρή μας κοινωνία άλλες απώλειες και πνιγμούς! Αδυνατεί δε και αρνείται να ζει «φοβισμένη», με παρωχημένες ιδέες του Χθες! Και εθισμό στον αλγόριθμο της αποζημίωσης! Υποθηκεύοντας το δικό μας Σήμερα! και το Αύριο! των παιδιών μας! Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της Κεντρικής, Περιφερειακής και Δημοτικής αρχής των «κατεδαφίσεων! της λεηλασίας!» και της Περιβαλλοντικής  Καταστροφής, Θέλουμε Πίσω τη Ζωή μας!!!! γιατί πλέον στο Μουζάκι,

« Η Πλημμύρα δεν είναι πια ένας Φόβος! αλλά μια οδυνηρή Πραγματικότητα!»

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή του Δήμου Σοφάδων, στο Διεθνές Φεστιβάλ Λαογραφίας και Πολιτισμο στην πόλη Berane του Μαυροβουνίου
Επόμενο άρθρο Μήνυμα της Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλικής Ζιάκα, για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού