Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Νοσοκομείο Καρδίτσας – Με ενέργειες του Κώστα Τσιάρα


Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρδίτσας, μετά από ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα και συνεχείς επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς.

Αρχικά, η Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Τεχνικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας, ενέκρινε την υλοποίηση των παρεμβάσεων, λαμβάνοντας υπόψη την ολοκληρωμένη θετική αξιολόγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε. Π. «Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», καθώς και τη σύμφωνη γνώμη της 5ης ΥΠΕ, με τελικό υπογράφοντα τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής κ. Γεωργίου Ζερβού.

Ακολούθως ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης υπέγραψε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ενώ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας υπέγραψε την απόφαση για την υπερδέσμευση των χρημάτων.

Το σημαντικό αυτό έργο, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ, θα αναβαθμίσει το νοσηλευτικό μας ίδρυμα κατά δύο επίπεδα.

Η μελέτη του έργου, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Καρδίτσας και κατόπιν διαγωνισμού, ανατέθηκε σε εξωτερικό μελετητικό γραφείο. Σύμφωνα με αυτή, προτείνονται παρεμβάσεις που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Και συγκεκριμένα:

-υγρομονώσεις, μονώσεις, θερμομονώσεις του κτιρίου

-αναβαθμίσεις ηλεκτρομηχανικής εγκατάστασης ψύξη – θέρμανση και

-αλλαγή κουφωμάτων, εσωτερικών και εξωτερικών.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας ανέφερε:

«Υλοποιείται μετά από συντονισμένες προσπάθειες η ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Ενός έργου μείζονος σημασίας για την περιοχή μας, καθώς θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του νοσηλευτικού μας ιδρύματος και στην παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας.

Ευχαριστώ θερμά τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την καθοριστική συμβολή τους, καθώς επίσης τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδος κ. Παπαγεωργίου, την προσωρινή διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας και τον πρώην Διοικητή κ. Κεχαγιά».

Προηγούμενο άρθρο Εμποροϋπάλληλοι: Ισχυρή απεργιακή απάντηση στις 10 Ιούνη
Επόμενο άρθρο Οικοδόμοι: Σκόνη, πέτρες, λάσπη, όλη μέρα στο γιαπί - Ποτέ δουλειά την Κυριακή