Ειδήσεις

Αναβαθμισμένες εκκινούν οι κατασκηνώσεις της Νεράϊδας – O Πρόεδρος Θωμάς Στεργιόπουλος στο Ηχόραμα 100,8


Εκκινεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου η πρώτη περίοδος στις αναβαθμισμένες κατασκηνώσεις Νεράϊδας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Συνολικά θα λειτουργήσου τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι που θα φιλοξενήσουν τόσο παιδιά όσο και ηλικιωμένους.

Ο Πρόεδρος των Κατασκηνώσεων Νεράϊδας και Αντιδήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, αρμόδιος σε θέματα Νεολαίας και Εκπαίδευσης, Θωμάς Στεργιόπουλος μίλησε στο Ηχόραμα 100,8 και στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 14:00 – 15:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη αναφερόμενος στις προετοιμασίες.

 

Ο Πρόεδρος των Κατασκηνώσεων Νεράϊδας

Πιο αναλυτικά, ο κ. Στεργιόπουλος τόνισε τα ακόλουθα:

«Είμαστε στην τελική ευθεία και περιμένουμε τα παιδιά.

Είναι τρεις οι κατασκηνωτικές περίοδοι. Είναι η πρώτη που ξεκινάει στις 24 Ιουλίου, είναι η δεύτερη που ξεκινάει μέσα στον Αύγουστο και η Τρίτη στο τέλος Αυγούστους. Τρία δεκαήμερα δηλαδή. Και η τέταρτη περίοδος είναι για τους ηλικιωμένους.

Έχουμε αθρόα συμμετοχή. Ούτως η άλλως η κατασκήνωσή μας, τα τελευταία χρόνια, έχει αγαπηθεί πάρα πολύ και όχι μόνο από τους Καρδιτσιώτες.

Όπως γνωρίζετε, φιλοξενούμε παιδιά αστυνομικών από άλλες πόλεις της Ελλάδας και, κυρίως, φιλοξενούμε και 30 Κυπριόπουλα κάθε φορά. Για τρίτη χρονιά θα συμβεί αυτό.

Περνάμε υπέροχα, είναι ειδυλλιακό το περιβάλλον, οι εγκαταστάσεις έχουν αναβαθμιστεί και αυτό το έχει δει και το αρμόδιο Υπουργείο.

Γι ΄ αυτό και φέτος έχουμε ενισχυμένη χρηματοδότηση και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες προς τα παιδιά και προς τους ηλικιωμένους.

Είναι ένα σημείο σημαντικό για το Νομό».

 

Αυξημένη φέτος χρηματοδότηση

Σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφίας Ζαχαράκη διατίθενται 250.000 ευρώ για την λειτουργία των κατασκηνώσεων το έτος 2024 και την βελτίωση των υποδομών όπως ζήτησε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Νάνος σε πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα.

Η υπουργός ενέκρινε αυξημένη χρηματοδότηση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κατά 80.000 € διότι η κατασκήνωση έχει αναβαθμίσει και διευρύνει χρονικά την λειτουργία της. Επιπλέον τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί παιδιά από την Λεμεσό της Κύπρου, παιδιά οικογενειών Ρομά, παιδιά με ειδικές ανάγκες, κ.α.

Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, φαγητό, φιλοξενία, όπως και οι πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο πολιτών της Συμπερίληψης που η Υπουργός προωθεί, φιλοξενούνται παιδιά Ρομά.

Πέρα όμως από τις κατασκηνωτικές περιόδους, φιλοξενούνται φοιτητές από διάφορα Πανεπιστήμια, Σχολές Δασοπονίας, Καλών Τεχνών, Αρχαιολογίας, προκειμένου να κάνουν πρακτική άσκηση στην περιοχή μας.

 

Τέσσερις οι κατασκηνωτικές περίοδοι

Στις κατασκηνώσεις θα γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού, αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6 έως 16 ετών ήτοι γεννημένα από 01/01/2008 έως 31/12/2018.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι τέσσερις (4) και θα έχουν διάρκεια δέκα (10) ημερών κάθε μια:

-1η Περίοδος από 24/07/2024 έως 02/08/2024 θα φιλοξενηθούν παιδιά.
-2η Περίοδος από 05/08/2024 έως 14/08/2024 θα φιλοξενηθούν παιδιά.
-3η Περίοδος από 18/08/2024 έως 27/08/2024 θα φιλοξενηθούν παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την 4η Περίοδο, από τις 29/08 έως 6/9 θα φιλοξενηθούν ηλικιωμένοι.

Περίοδος από 29/08/2024 έως 06/09/2024 θα φιλοξενηθούν ηλικιωμένοι

 

37 προσλήψεις προσωπικού

Τέλος, με νέο προσωπικό ενισχύονται παιδικές κατασκηνώσεις και για φέτος. Σε 37 προσλήψεις προχώρησε  η Παιδική κατασκήνωση “Νεράιδα” στη Λίμνη Πλαστήρα, για 12 ειδικότητες.

Η προκήρυξη αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, δηλαδή ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ. Το νέο προσωπικό θα εργαστεί για 2 μήνες, και συγκεκριμένα από τις 21 Ιουλίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

  • ΠΕ/ΤΕ Διοικητικού
  • ΠΕ Ιατροί
  • ΠΕ/ΤΕ Νοσηλευτές
  • ΠΕ Φυσικής Αγωγής
  • ΠΕ Φυσικοθεραπευτές
  • ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού
  • ΔΕ Μάγειρες
  • ΔΕ Αποθηκάριοι
  • ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες
  • ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας

και: ειδικοί συνεργάτες για θέματα ψυχαγωγίας και χειροτεχνίας

 

Ο πιο ορεινός προορισμός της Θεσσαλίας

Ανηφορίζοντας από τα Καλύβια φτάνουμε στη Νεράϊδα. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.120μ. στις πλαγιές των Αγράφων, πάνω από την λίμνη Πλαστήρα και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Θεσσαλίας. Παλαιότερα ήταν γνωστή με το όνομα Σπινάσα, σλαβικής προέλευσης, το οποίο άλλαξε το Μάρτιο του 1928 με βασιλικό διάταγμα. Έχει 300 κατοίκους περίπου και βρίσκεται NΔ του Nομού ενώ απέχει 40χλμ. από την Kαρδίτσα. Βρίσκεται μέσα στα έλατα με καταπληκτική θέα στη λίμνη Πλαστήρα. Όταν δε η ατμόσφαιρα είναι καθαρή το μάτι μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφή του Ολύμπου. Μια από τις ωραιότερες και δημοφιλής διαδρομές είναι αυτή που φτάνει μέχρι τη βρύση του Αλεξανδρή καθώς και οι διαδρομές για τα γειτονικά χωριά, την Πεζούλα και το Νεοχώρι.

Αποτελεί προπολεμικό θέρετρο το οποίο κάηκε το 1943 από τους Γερμανούς και ξαναχτίστηκε μετά τον πόλεμο. Η Νεράιδα κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο ήταν η έδρα του αρχηγείου του ΕΛΛΑΣ και στο σπίτι του Ν. Πλαστήρα εγκατέστησε το στρατηγείο του ο Άγγλος λοχαγός Χάμσον.

Μην ξεχάσετε να δείτε το Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου, ο οποίος ιδρύθηκε το 16ο αιώνα και βρίσκεται βορειοανατολικά και σε απόσταση 3χλμ. από το χωριό.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την πανώλη στα αιγοπρόβατα από Περιφέρεια Θεσσαλίας-ΥΠΑΑΤ
Επόμενο άρθρο Σε 16 μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πανώλης των μικρών μηρυκαστικών