Ειδήσεις

Αναβαθμισμένες είναι φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Λίμνη Πλαστήρα


Αναβαθμισμένες είναι φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Λίμνη Πλαστήρα, με πλούσιο πρόγραμμα, στο οποίο συμπράττουν Δήμος και Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η αρχή γίνεται αύριο το βράδυ (Σάββατο 9 μ.μ.) στο Μορφοβούνι με μοναδική συναυλία Jazz και ποιητικό αναλόγιο. Ιδιαίτερος είναι ο χώρος που θα γίνει η εκδήλωση,στο Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,στα βράχια της θέσης «Στεφάνι» Μορφοβουνίου, ένα μοναδικό εικαστικό περιβάλλον που η ίδια η φύση διαμορφώνει.

Οι θεατές, υπό το φως της θερινής πανσελήνου,θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίους μουσικούς, με πρώτο τον διεθνώς γνωστό σαξοφωνίστα κ. Δημήτρη Βασιλάκη. Στην μουσικοποιητική βραδιά συμμετέχουν ο κ. Λάκης Τζήμκας (κοντραμπάσο), η κ. Eljona Eleni Sinjiari (φωνητικά και αρχαία Ελληνική Λύρα), στην απαγγελία ποιημάτων κ. Βασίλης Ντούλιας, (εκπαιδευτικός και σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας «ΟΜ» Δήμου Λ. Πλαστήρα), στην αφήγηση η κ. Έλενα Μιχαήλου (μουσειοπαιδαγωγός – χοροθεραπεύτρια) ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η κ. Γ.Ποδηματά, αντιδήμαρχος Πολιτισμού.  

Ο σαξοφωνίστας, συνθέτης και πανεπιστημιακός Δημήτρης Βασιλάκης είναι Έλληνας τζαζ μουσικός με διεθνή καριέρα και ηχογραφήσεις. Έχει συνεργαστεί και περιοδεύσει με σπουδαίους μουσικούς σε μεγάλες σκηνές του κόσμου, Ευρώπη, Αμερική, κ.α. Επίσης συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ και στον ΟΗΕ. Διδάσκει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για την δισκογραφική του δουλειά δέχθηκε δέχτηκε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς, ενώ παράλληλα έχει και ποιητικό έργο.

Ο Λάκης Τζήμκας σπούδασε ηλεκτρικό μπάσο στη Θεσσαλονίκη, στο American Institute of Music στη Βιέννη, κλασικό κοντραμπάσο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, είναι κάτοχος Bachelor και Master στο jazz κοντραμπάσο από το Μουσικό Πανεπιστήμιο του Graz της Αυστρίας. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και έχει παίξει σε πολλά jazzfestivals στην Ευρώπης και άλλες γωνιές της γης.

Η Ελένη Σινιάρη γεννήθηκε στην Κορυτσά και ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα στο πιάνο σε ηλικία 6 ετών.Πολύ νωρίς οι καθηγητές της διέκριναν το ταλέντο της για μια καλή πορεία στις μουσικές σπουδές.Το 1995 στον 1ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στα Τίρανα,κέρδισε το 1ο βραβείο και σπούδασε με υποτροφία στη Ρουμανία.Στην συναυλία συμμετέχει με φωνητικά και αρχαία Ελληνική Λύρα.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και είναι η πρώτη που γίνεται νύχτα με πανσέληνο στο χώρο.

Προηγούμενο άρθρο Δημήτρης Καβάλας (Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Καρδίτσας) στο Ηχόραμα 100,8: Η αιμοδοσία είναι πράξη εθελοντισμού
Επόμενο άρθρο Αναφορά Κωτσού προς Δένδια για τα σταδιοδρομικά και συνταξιοδοτικά θέματα των ΕΠ.ΟΠ.