Ειδήσεις

Ανάπλαση Παυσιλύπου: Η δημοτική αρχή λογοδοτεί στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων


Οι χθεσινές συνεδριάσεις της δημοτικής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου είναι τρανή απόδειξη ότι η δημοτική αρχή, προωθώντας με κάθε τρόπο την καταστροφική «ανάπλαση» του Παυσιλύπου, ενδιαφέρεται μόνο για τις προτεραιότητες λίγων επιχειρηματικών συμφερόντων αδιαφορώντας για τις λαϊκές αντιδράσεις.

Στη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των φορέων της περιοχής μας ενάντια στην έγκριση του έργου, τα μέλη της δημοτικής αρχής εξ αρχής απευθύνονταν απαξιωτικά και προσβλητικά στους φορείς και στους εκπροσώπους τους, προσπαθώντας να εμποδίσουν την τοποθέτησή τους, πράγμα που δεν κατάφεραν κάτω από την πίεση των διαμαρτυρόμενων. Εκ μέρους τους και τι ψέματα δεν ακούσαμε! Ότι η προμελέτη που συνέταξε η υπηρεσία (αλλά είχε βασιστεί σε άλλη ιδιωτικού μελετητικού γραφείου, πράγμα που δεν είπαν) ήταν πολύ απαιτητική, ότι η προσφορά έκπτωσης του ένα τις χιλίοις!! από τον εργολάβο ήταν η μοναδική (θυμίζουμε ότι αρχικά είχαν κατατεθεί τέσσερις προσφορές), ότι εάν αυξηθούν τα ενοίκια αυτό σημαίνει ανάπτυξη και επιτυχία του έργου, ότι το κέρδος του αναδόχου θα είναι πολύ μικρό και για αυτό δεν υπήρχαν άλλες προσφορές, μόνο που δεν μας είπαν ότι η ιδιωτική εταιρεία το κάνει «για την ψυχή της μανούλας της»!!

Για αυτούς σαν να μην υπήρχαν οι φωνές των δημοτών και των φορέων που επιβεβαίωναν ότι η στόχευση του έργου είναι η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων για να ξεκοκκαλίσουν τα οχτώ εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης, ενάντια στις ανάγκες των οικογενειών μας με προτεραιότητα τα σχολεία, τους ελεύθερους χώρους πρασίνου, τις παιδικές χαρές, κλπ. Αντί να ακούσουν τους δημότες, επέλεξαν να εκφυλίσουν τη διαδικασία με συνεχείς διακοπές και τελικά την παράνομη μετατροπή της σε τηλεδιάσκεψη λίγες ώρες μετά, μακριά και πέρα από κάθε λαϊκή κίνηση και δράση. Γεγονός που αποδεικνύει όχι μόνο πόσο άβολα νιώθουν όταν δεν είναι σε στημένες κυβερνητικές συγκεντρώσεις με «ελεγχόμενους» συμμετέχοντες, αλλά κυρίως πόσο απεχθάνονται το λαϊκό κίνημα και τη ζωντανή του παρέμβαση.

Άλλωστε η ίδια στάση συνεχίστηκε εκ μέρους της δημοτικής αρχής και στο δημοτικό συμβούλιο, με τον πρόεδρο να παίρνει τη σκυτάλη και να διακόπτει κατ’ επανάληψη τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κατεβάζοντας το μικρόφωνο και να επιδίδεται σε ανιστόρητο αντικομμουνισμό (αυτά είναι τα επιχειρήματά τους σε όποιον διαφωνεί με την πολιτική τους), το δήμαρχο στη συνέχεια να του «κάνει πλάτες» και να κατηγορεί τους λαϊκούς φορείς πως «άσκησαν βία», και να εγκαλεί τις παρατάξεις να καταδικάσουν αυτή τη στάση. Τι να πούμε για την οχλοβοή από τα μέλη της πλειοψηφίας κάθε φορά που τοποθετούνταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης… Και αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι κατηγορούσαν την οργανωμένη διαμαρτυρία των λαϊκών φορέων… sic

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδίκασε την προκλητική στάση της δημοτικής αρχής και των μελών της στη δημοτική επιτροπή και κατήγγειλε άλλη μία φορά τη στοχευμένη μεθόδευση για να προχωρήσει πάση θυσία η εκταμίευση των εκατομμυρίων για όφελος επιχειρηματικών και άλλων τοπικών συμφερόντων.

Δηλώνουμε πως θα πάρουμε κάθε μέτρο που χρειάζεται για να ακυρωθεί η παράνομη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής. Θα βρισκόμαστε μέσα και μπροστά στον αγώνα με όλες τις μορφές για να αποκαλυφθεί η πολιτική που πνίγει τους πολλούς για να φουσκώνουν τα κέρδη τους οι λίγοι.

 

Καλούμε το λαό της περιοχής μας να είναι σε ετοιμότητα. Μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς του φορείς να ενισχύσει την παρέμβασή του. Με το οργανωμένο του κίνημα και τη δράση του να εμποδίσει την καταστροφική «ανάπλαση» του Παυσιλύπου για τα συμφέροντα των λίγων και να διεκδικήσει χρηματοδότηση, προσωπικό και υποδομές για τις ανάγκες των οικογενειών μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 20 χρόνια προσφοράς στην μέλλουσα μητέρα μαθημάτων ανώδυνου τοκετού
Επόμενο άρθρο Επιστολή Δημ. Κουρέτα προς τον Υπουργό Παιδείας για την ένταξη των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων και της Ελασσόνας στο καθεστώς ειδικής μοριοδότησης