Ειδήσεις

Ανακοίνωση- κάλεσμα του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας για συμμετοχή στη συναυλία της Τετάρτης 09/10


Την τελευταία περίοδο, ο τεχνικός κόσμος και οι εργαζόμενοι της πόλης, παρακολουθούν τη στρατηγική εμμονή της Δημοτικής αρχής της πόλης να υλοποιήσει πάση θυσία τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση τόσο του πάρκου Παυσιλύπου όσο και της πλατείας Πλαστήρα. Εκτός από τις τεχνικές και σχεδιαστικές αστοχίες του έργου, αποτυπώνει και τη στρατηγική στόχευση της Δημοτικής Αρχής η οποία δε διστάζει να θυσιάσει το φυσικό περιβάλλον, τους ελεύθερους χώρους πρασίνου, τους χώρους ψυχαγωγίας και αναψυχής την υγεία και ευεξία των εργαζομένων της πόλης, είτε μέσα από την εγκατάλειψή τους, μιας και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ελεύθεροι χώροι ή χώροι πρασίνου υπό την εποπτεία του Δήμου ρημάζουν, είτε μέσα από  σχέδια ανάπλασης αντίστοιχα με αυτό του Παυσιλύπου. Όλα τα παραπάνω υπό την εκκωφαντική σιωπή- συμφωνία του πλέον θεσμικού φορέα του Τεχνικού κόσμου της πόλης, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις να λάβει θέση.

Ως Σύλλογος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, από την αρχή είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις και πλέον εκφράζουμε τη διαφωνία μας στο επιχειρούμενο έργο το οποίο, μεταξύ άλλων επιχειρεί να αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία της πόλης, απέναντι και εις βάρος στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων της πόλης και σε συνδυασμό με μια σειρά άλλες εξελίξεις του παρελθόντος που αφορούν την ευρύτερη περιοχή (βλ. μύλος Κολέτσου κ.α.), αποτυπώνουν την πραγματική στρατηγική τέτοιου είδους προγραμμάτων ανάπλασης, τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα πραγματικά συμφέροντα και καθημερινότητα τους. Και σε μια περιοχή η οποία ακόμη μετρά τις πληγές της από τις πλημμύρες Ιανού και Daniel, λόγω της έλλειψης έργων υποδομής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, ενώ την ίδια στιγμή η πρόβλεψη για τέτοιου είδους έργα, στο Τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής είναι επί της ουσίας ανύπαρκτη.

Θέση του Συλλόγου μας αποτελεί το γεγονός πως η επιχειρούμενη «ανάπλαση» δεν έχει ως στόχο την καλύτερη κι ευρύτερη χρήση και αξιοποίηση του πάρκου- άλσους από τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής, για αναψυχή και άθληση, αλλά εντάσσεται στο γενικότερο στόχο ανάδειξης της περιοχής ως τουριστικού προορισμού, όπως αυτό συστηματικά αξιοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Με βάση όλα τα παραπάνω, στεκόμαστε στο πλάι όσων εκφράζουν τις επιφυλάξεις αλλά και αντιτίθενται στην επιχειρούμενη «ανάπλαση» και καλούμε τον Τεχνικό κόσμο και συνολικότερα τους εργαζόμενους της περιοχής να συμμετάσχουν στη συναυλία της Τετάρτης 09/10/2024 στις 20:00 στην είσοδο του πάρκου Παυσιλύπου.

Η Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την επιχειρούμενη «ανάπλαση» και να προχωρήσει άμεσα σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την αναγκαία συντήρηση και αναβάθμιση του, ώστε να παραμείνει ελεύθερος χώρος, για δωρεάν ψυχαγωγία και ξεκούραση των δημοτών και εργαζομένων της πόλης.

Προηγούμενο άρθρο “Περιοχή Φαρκαδόνας/Κεραμιδίου/Πηνειάδας Τρικάλων”: Με περισσότερα από 4 δις κυβικά (τόνους) νερού και 26.000 κυβικά (τόνους) νερού/δευτερόλεπτο, θα “χτυπήσει” ο «Πηνειός», σε μία νέα κακοκαιρία τύπου Daniel - Γεωγραφική έρευνα/ Υδρολογική έρευνα / Έρευνα Πολιτικής Προστασίας του Θωμά Παπαλάσκαρη
Επόμενο άρθρο Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα, παρέστη στα εγκαίνια του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Παλαμά