Ειδήσεις

Αναφορά στο Αθλητικό Πάρκο Παλέρμο – Γράφει ο Σωκράτης Βασιλάκος – Κοινά και Καλοπροαίρετα* (Β΄ Μέρος- τελευταίο)


  1. Μέριμνα και φροντίδα για αξιοποίηση της έκτασης του πρώην δασικού φυτώριου Καρδίτσας: εδώ και δεκαετίες η τεράστια αυτή έκταση μένει χέρσος και ανεκμετάλλευτη. Αρχικά θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε μέρος της συνολικής έκτασης που βρίσκεται βόρεια του κτηρίου του Δασαρχείου, ή δεξιά από το δρόμο που ξεκινάει από την είσοδο και φτάνει σε ευθεία γραμμή μέχρι το Παλέρμο.   Ο χώρος αυτός αξιοποιούμενος σε επισκέψιμο άλσος μπορεί να συνδέεται με το ΑΠ Παλέρμο και τον υπό αξιοποίηση χώρο πρ. στρατόπεδο Λουμάκη  και να αποτελεί  ένα υπέροχο αθλητικό, οικολογικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό τρίγωνο ή αν θέλετε γωνία. Μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης στο Δήμο και προτάσεις για αξιοποίηση. Άλλωστε το ίδιο το Δασαρχείο καθώς και η εκεί στεγαζόμενη Δ/νση Δασών έχουν άμεση σχέση με περιβαλλοντικά θέματα και κατά συνέπεια θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την παραπάνω πρόταση
  2. Συντήρηση και αντικατάσταση αθλητικών οργάνων: Τα αθλητικά όργανα γυμναστικής που βρίσκονται δίπλα στους χώρους καλαθοσφαίρισης, θέλουν ανά διαστήματα συντήρηση, όπως λάδωμα γρασάρισμα κ.ά. Σήμερα (28-9-24) τρίζουν και τσιρίζουν καθότι είναι από καιρό αλάδωτα και τρίβεται μέταλλο με μέταλλο. Από πολύ καιρό «σκούζουν» αλλά κανείς αρμόδιος δεν επιλαμβάνεται του θέματος. Ήδη σε κάποια η βλάβη έχει προχωρήσει και εφόσον παραμείνουν ασυντήρητα, τότε η αποκατάσταση της βλάβης θα κοστίσει πολλαπλάσια από τη συντήρηση. Επίσης δύο όργανα έχουν από καιρό καταστραφεί και είναι καλό και χρήσιμο να αντικατασταθούν.
  3. Συντήρηση εισόδων στον αθλητικό χώρο: Μία από αυτές, στην ανατολική πλευρά είναι σχεδόν καταστραμμένη φωτό 1.
  4. Λακκούβες και φρεάτια: Τα αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται σχεδόν όλο το 24ωρο δημιουργούν λακκούβες με τα νύχια τους και καλό είναι να βουλώνουν. Επίσης σε κάποια φρεάτια όπως το ένα πίσω από ένα οικίσκο δίπλα από τις ανατολικές βρύσες 30χ30 εκατοστών λείπει το καπάκι και αποτελεί επικίνδυνη παγίδα για κατάγματα κυρίως ποδιών  αλλά και χεριώνφωτό 2 και ένα επίσης στην ανατολική πλευρά μήκους 20 μ. περίπου λείπει η σχάρα και αποτελεί και αυτό επίσης επικίνδυνη παγίδαφωτό 3. Αν συμβεί δυστύχημα ποιος θα πληρώσει;
  5. Τοποθέτηση πινακίδων με διάφορα οικολογικά συνθήματα: Αυτά θα προτρέπουν για σεβασμό και τήρηση καθαριότητας στο χώρο. Είναι απαράδεκτο κάποιοι επισκέπτες να πετάνε σκουπίδια στο χώρο και ιδιαίτερα δίπλα από τα παγκάκια τη στιγμή που υπάρχει πληθώρα δοχείων σκουπιδιών περιμετρικά του ΑΠ. Χρήσιμο θα ήταν δίπλα από τα παγκάκια του εσωτερικού χώρου να τοποθετηθεί και εκεί από ένα δοχείο.
  6. Κόψιμο χορταριών ανάμεσα από διάδρομο άθλησης και περίφραξης:

Υπάρχουν μικροί ελκυστήρες με μικρό καταστροφέα χορταριών που μπορούν να κόβουν και αυτά τα χορτάρια για λόγους αισθητικής και ασφάλειαςφωτό 4.

  1. Συντήρηση των καναπέδων: Κάποια από τους καναπέδες – παγκάκια, θέλουν συντήρηση όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και για λόγους μακροβιότητας.
  2. Πότισμα δενδρυλλίων και έλεγχο δικτύου άρδευσής τους για σωστή λειτουργία: Τους θερινούς μήνες απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα αυτό γιατί παρατηρήθηκε να μην υπάρχει τακτικό πότισμα, ενώ οι σωλήνες άρδευσης να είναι χαλασμένοι και να διαρρέει το νερό άσκοπα.
  3. Απαγόρευση καπνίσματος μέσα στον αθλητικό χώρο: Για κάποιους να ακούγεται ακραία η πρόταση αυτή, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι ο χώρος είναι για άθληση και όχι για κάπνισμα, επιφέρουμε με αυτή την απαγόρευση,  για μεν τους καπνιστές σκέψεις για διακοπή του καπνίσματος για δε τους μη καπνιστές ένα αίσθημα ικανοποίησης. Θεωρείται πολύ αντιαισθητικό να βλέπεις αποτσίγαρα σε διάφορα σημεία αυτού του χώρου. Επίσης αν λάβουμε υπόψη ότι στη Γαλλία  σε κάποια πάρκα αναψυχής έχει απαγορευτεί το κάπνισμα στους επισκέπτες, τότε σε ένα αθλητικό πάρκο οι λόγοι για απαγόρευση ενισχύονται.
  4. Τοποθέτηση πινακίδας προσδιορισμού ιδιοκτησίας του αθλητικού χώρου: Είναι χρήσιμο να αναγραφεί σε ποιο φορέα ανήκει αυτός ο χώρος. Θα μπορούσε π.χ. μια πινακίδα να γράφει: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ώστε να γνωρίζει κάποιος πέραν των άλλων που πρέπει να απευθυνθεί για κάτι.
  5. Διαρροή νερού: Δεν γνωρίζω από πότε υπάρχει αυτή η διαρροή νερού σε ένα φρεάτιο δίπλα στις ανατολικές βρύσες. Διαπιστώνεται από το θόρυβο που ακούγεται και φαίνεται μέσα στο φρεάτιο το νερό που τρέχει σε μόνιμη βάση. Επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημαφωτό 5.
  6. Ζημιά σε μπασκέτα: Σε μια μπασκέτα από καιρό έχει σπάσει το στεφάνι το οποίο πριν λίγες μέρες εξαφανίστηκε.  Το στεφάνι αυτό κοστίζει από 70 μέχρι 100 €.
  7. Κοπή συρματοπλέγματος: Στην Β.Α. πλευρά της περίφραξης το συρματόπλεγμα είναι κομμένο και περιμένει από τους αρμόδιους την αποκατάστασηφωτό 6.
  8. Τοποθέτηση μιας βρύσης στο δάπεδο δίπλα από τις άλλες για πλύσιμο ποδιών. Ας τοποθετηθεί έστω ένα λάστιχο σε μία από τις 3 βάνες. Είναι αντιαισθητικό  να βάζει κάποιος τα πόδια του στη λεκάνη για πλύσιμο.

* Πρόκειται για σειρά άρθρων-σχολίων με τον τίτλο Κοινά και Καλοπροαίρετα

που θα αναφέρονται σε θέματα της Περιφερειακής και  Δημοτικής Ενότητας Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα Δ/ντρια Δ/νσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας η Ελένη-Μαρίνα Ξυνοπούλου
Επόμενο άρθρο Παράταση Υποβολής Αιτήσεων Σίτισης