Ειδήσεις

Ανάδειξη Δ.Σ. της Ενεργειακής Κοινότητας Θεσσαλίας που συγκρότησαν φορείς της Αυτοδιοίκησης – Από Καρδίτσα συμμετέχουν Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και ΤΟΕΒ Τιτανίου


Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΚΠΠΕΘ), για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου. Η Ενεργειακή Κοινότητα είναι η πρώτη στη χώρα που έγινε από φορείς της Αυτοδιοίκησης μέσα από το πρόγραμμα «Απόλλων» που το ΥΠΕΝ υλοποιεί.

Το πρώτο ΔΣ εκλέχθηκε ομόφωνα και συγκροτήθηκε σε σώμα αποτελείται από Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης κ. Ν. Ράπτη (πρόεδρο) τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Θ. Νασιακόπουλο, (αντιπρόεδρο), τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Κ. Αργυρόπουλο (γραμματέας), τον δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Π. Νάνο (ταμίας) και μέλος του Δ.Σ. εκλέχθηκε ο κ. Β. Γιαννάκος, από τον ΤΟΕΒ Τιτανίου Καρδίτσας.

Η Γ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να γίνουν έως το τέλος του 2024, αλλαγές στο καταστατικό και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΚΠΠΕΘ, ώστε να εκπροσωπούνται στη Διοίκησή της, όλες οι Περιφερειακές Ενότητες και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και όλοι οι δικαιούχοι του προγράμματος «Απόλλων» (ΟΤΑ, ΔΕΥΑ και ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ).

 

Το νεοσύστατο ΔΣ αμέσως μετά την συγκρότησή του σε σώμα αποφάσισε ομόφωνα:

α) την ολοκλήρωση της συγκρότησης του Αστικού Συνεταιρισμού και την ένταξή του στο ΓΕΜΗ,

β) την καταγραφή όλων των παροχών που θα επωφεληθούν από τις μεγάλες μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος των δικαιούχων που προβλέπει το Πρόγραμμα «Απόλλων».

γ) Την διεύρυνση των μελών στην Ενεργειακή Κοινότητα της Αυτοδιοίκησης με πρόσκληση σε ΟΤΑ, ΔΕΥΑ και ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας.

δ) την συνάντηση με την αρμόδια υφυπουργό για θεσμικά και άλλα θέματα που αφορούν τις ενεργειακές Κοινότητες της Αυτοδιοίκησης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΚΠΠΕΘ είναι η πρώτη Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα που ιδρύεται Πανελλαδικά, σύμφωνα με το πλαίσιο του Νόμου 5106/2024 (Πρόγραμμα Απόλλων), και με την εκπεφρασμένη κοινή πολιτική βούληση της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και των δημάρχων όπως εκφράστηκε σε σχετική Ημερίδα στα Καλά Νερά πριν λίγους μήνες.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θάβουν την Ουκρανία πιο βαθιά - Του Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Με απόλυτη επιτυχία η καλοκαιρινή εκδήλωση χορού του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς