Ειδήσεις

Άλκηστη Κολοκύθα: Ο δήμαρχος Καρδίτσας και το πανελλήνιο ρεκόρ μικροψυχίας


????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Σε δύο συνεχείς δημοσιεύσεις ο δήμαρχος Καρδίτσας, αναφέρεται με θερμά λόγια για προμήθειες και έργα που σχεδιάσαμε, μελετήσαμε και εντάξαμε με εξασφαλισμένες πιστώσεις επί ημερών μας όχι μόνον ξεχνώντας να αναφερθεί στην πατρότητα, αλλά χωρίς ντροπή προσπαθεί να τα οικειοποιηθεί.

Συγκεκριμένα:

α) Μετά από τεράστια καθυστέρηση παρέλαβαν το πλυστικό μηχάνημα που μαζί με ηλεκτροκίνητη σκούπα και συμπιεστή γαιών είχαμε εντάξει στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” και κάναμε τη διακήρυξη δημοπρασίας. Δηλώνει ο δήμαρχος: “Σε χρήση από προχθές το νέο πλυστικό μηχάνημα και μαζί με την ηλεκτροκίνητη σκούπα ενισχύουμε σημαντικά τις δυνατότητες για μια ακόμη πιο καθαρότερη πόλη. Συνεχίζουμε για μια καλύτερη Καρδίτσα”.

β) Σε τροχιά υλοποίησης ο ποδηλατόδρομος της Ηρώων Πολυτεχνείου. Βασίλης Τσιάκος:  “Με σχέδιο και όραμα αλλάζουμε την πόλη μας”.

Ρωτάμε. Ποιοί αποφάσισαν να αγοραστούν τα συγκεκριμένα και όχι άλλα μηχανήματα; ποιοί βρήκαν τα λεφτά; ποιοι συνέταξαν τη διακήρυξη; Απαντούμε εμείς. Άρα γιατί δεν αναφέρεται σε αυτό θετικά ή αρνητικά; μπορεί ο ίδιος να προμηθευόταν κάποια άλλα μηχανήματα. Φαίνεται από τη δήλωση ότι συμφωνεί με τις επιλογές μας, αφού θεωρεί ότι ενισχύονται σημαντικά οι δυνατότητες για μια πιο καθαρότερη πόλη. Περιμένουμε να δούμε μια πιο καθαρή πόλη. Προς το παρόν πιο βρώμικη είναι. Όπως και οι δηλώσεις του. Η επιτομή της καπηλείας και της μικροψυχίας.

Συνεχίζουμε. Ποιοι οραματίστηκαν τους ποδηλατόδρομους που θα συνδέουν το κέντρο με το Διοικητήριο –             το οποίο με ευθύνη σας παραμένει γιαπί μετά από 10 και πλέον χρόνια – μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου και  το Δυτικό τμήμα της πόλης με το Ανατολικό και τα σχολικά συγκροτήματα και το αθλητικό πάρκο μέσω της οδού Λάππα; ποιοι συνέταξαν τη μελέτη; ποιοι βρήκαν τη χρηματοδότηση και ενέταξαν τα έργα; Απάντηση. Όλα αυτά έγιναν στη θητεία μας.

Αν βλέπει οράματα ο κ. Τσιάκος, κάτι άλλο συμβαίνει. Ας το προσέξει. Πάντως εδώ κάνει διεκπεραίωση. Καλείται να ολοκληρώσει έργα που σχεδιάστηκαν, μελετήθηκαν, εντάχθηκαν με εξασφαλισμένες πιστώσεις από μας.

Αν θέλουμε να το θέσουμε στην καθημερινή ζωή είναι σαν να υπερηφανεύεται το παιδί που μεταφέρει την πίτσα, τι καταπληκτικός σεφ είναι. Είναι μηδενικής σημασίας η μεταφορά της πίτσας; όχι φυσικά. Πρέπει να φτάσει στην ώρα της και ολόκληρη.

Το ίδιο ισχύει και για τα ώριμα έργα που σχεδιάσαμε, μελετήσαμε και εντάξαμε σε προγράμματα με εξασφαλισμένες πιστώσεις. Η σωστή και εμπρόθεσμη κατασκευή τους είναι σημαντική. Αυτά εάν τα κάνει πρέπει να του πιστωθούν. Όχι όμως το όραμα, ο σχεδιασμός, η μελέτη και η εύρεση χρηματοδότησης.

Ο ίδιος δείχνοντας πρωτοφανή μικροψυχία, προσπαθεί να καπηλευτεί το σύνολο της προσπάθειας. Έχοντας με το μέρος του ορισμένα μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν μόνο αυτόν και φιμώνουν την μείζονα αντιπολίτευση – όλοι καταλαβαίνουμε με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται αυτό  – ακολουθεί την τακτική πες πες ψέματα κάτι θα μείνει.

Αυτή η μικρόψυχη αντίληψη και η προσπάθεια καπηλείας της δουλειάς άλλων, δεν συναντάται σε τέτοιο βαθμό πουθενά αλλού στη χώρα.

Ας περηφανεύονται λοιπόν οι υποστηρικτές του. Πράγματι ο δήμαρχός τους καταρρίπτει συνεχώς το Πανελλήνιο ρεκόρ μικροψυχίας και καπηλείας.

 

Γράφει η Άλκηστη Κολοκύθα, δημοτική σύμβουλος Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Η πραγματική ασπίδα προστασίας χτίζεται στο συλλογικό αγώνα
Επόμενο άρθρο Η Ελληνική Βιομηχανία Κονσερβοποιίας (ΕΛΒΑΚ Α.Ε.) εντάσσεται στο Δίκτυο Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ