Ειδήσεις

Αλ. Κολοκύθα: Αντιδημαρχία Πρασίνου Δήμου Καρδίτσας – Όταν η ανικανότητα συνδυάζεται με την αναλγησία


Τα παράπονα των δημοτών είναι εκατοντάδες. Οι καθυστερήσεις και η εγκατάλειψη των χωριών και των γειτονιών εμφανής. Θα επικεντρωθώ μόνο σε δύο ζητήματα που δείχνουν ανάγλυφα ότι η ανικανότητα του αντιδημάρχου πρασίνου να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του συνδυάζεται με την αναλγησία και την αγένεια.

α. Περίπτωση 18ου Δημοτικού Σχολείου.

Δύο φορές τον τελευταίο χρόνο, έχω αναδείξει την εγκατάλειψη του πάρκου που δημιουργήθηκε επί των ημερών μας με φύτευση δέντρων περιμετρικά και ισοπέδωση του εδάφους εσωτερικά ώστε να χρησιμοποιείται για αθλοπαιδιές.

Αρχικά στην πρώτη επισήμανση είχαν ξεραθεί 5 δέντρα. Δεν ίδρωσε καθόλου το αυτί τους. Πέρασε το καλοκαίρι και τα ξερά δέντρα αυξήθηκαν σε εννιά.

Με την δεύτερη ανάδειξη του θέματος, έγινε μια πρόχειρη παρέμβαση και αντί να αντικατασταθούν και τα εννιά δέντρα αντικαταστάθηκαν μόνο τα πέντε. Ένα παρέμεινε ξερό και τα υπόλοιπα κόπηκαν από τη ρίζα ώστε να μην φαίνονται που λείπουν. Έσπασε εν τω μεταξύ ακόμη ένα από τον αέρα αφού έχουν δεθεί πλημμελώς και σήμερα λείπουν πέντε. Αλήθεια κύριε αντιδήμαρχε πόσες επισημάνσεις πρέπει να γίνουν για να κάνετε τη δουλειά σας;

Επίσης στο δρόμο που οδηγεί στο σχολείο ο Δήμος κατασκεύασε πεζοδρόμιο ώστε τα παιδιά να μεταβαίνουν στο σχολείο και να φεύγουν χωρίς κίνδυνο. Σήμερα το πεζοδρόμιο είναι αδιάβατο από βάτα και γαιδουράγκαθα.

Εντάξει το 18ο Δημοτικό σχολείο δεν είναι στο κέντρο που το βλέπουν πολλοί ψηφοφόροι. Πρέπει για αυτό να τιμωρούνται τα παιδιά και οι κάτοικοι της περιοχής; βγάλτε από το μυαλό σας τη μόνιμη ψηφοθηρική αντίληψη και επιτελέστε τα καθήκοντά σας.

β. Περίπτωση κατολισθήσεων και αναγκαιότητα κοπής δέντρων και δεντροφυτεύσεων στο χωριό Αμάραντος.

Μετά το άρθρο του πρώην δημάρχου μέσω του οποίου διαμαρτύρεται για την εγκατάλειψη του χωριού, έψαξα την υπόθεση και διαπίστωσα ότι λίγα καταγγέλλει σε σχέση με την πραγματικότητα.

Μετά τον “Ιανό” έγιναν πολύ μεγάλες κατολισθήσεις πάνω από το χωριό και περιμετρικά της πλατείας του χωριού.

Πολλά δέντρα “έγειραν” και κατέστησαν επικίνδυνα. Έπρεπε η υπηρεσία και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να μεταβούν να δουν την κατάσταση να δώσουν την έγκρισή τους για την κοπή των επικίνδυνων δέντρων και να συντάξουν μελέτη νέων δεντροφυτεύσεων στις περιοχές που επλήγησαν (δέντρα όμως όχι μούντζες).

Από την επόμενη μέρα του “Ιανού” ο αντιδήμαρχος έχει κληθεί δεκάδες φορές. Πάντα η ίδια απάντηση. Πνίγομαι. Το σχόλιό μας κύριε αντιδήμαρχε είναι: Η πόλη πνίγηκε εξ αιτίας της ανεπάρκειά σας, όχι εσείς. Εσείς έχετε πολύ χρόνο για τα τσιπουράδικα, αλλά καθόλου για την ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα των δημοτών.

Αλήθεια αν δεν μεταβείτε εσείς και η υπηρεσία πρασίνου ποιος θα διαπιστώσει τις ανάγκες νέων δεντροφυτεύσεων; ποιος θα εκτιμήσει το κόστος και τον αριθμό των δέντρων ώστε να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών;

Άσχετος ο δήμαρχος, άσχετος εσείς πως περιμένουμε να γίνει κάτι;

Σας έγινε γραπτό αίτημα για ολοκλήρωση των εργασιών το αργότερο μέχρι τέλους Μαρτίου. Γιατί δεν κάνατε τίποτα; αληθεύει ότι τον…..Μάη βρήκατε μερικά δέντρα και δεν ξέρατε πως θα φυτευτούν κάτι πολύ λογικό αφού δεν μεταβήκατε ποτέ στην περιοχή;

Είναι αλήθεια ότι προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει μαζί σας ο πρώην δήμαρχος  και στη συνέχεια σας έστειλε γραπτό μήνυμα και ακόμη δεν έχετε απαντήσει;

Δυστυχώς έχετε εισάγει νέα αρνητικά ήθη που η Αυτοδιοίκηση δεν είχε ποτέ μέχρι τώρα.

Γνωρίζετε τι εντολές μας είχε δώσει ο κ. Αλεξάκος με την εκλογή του ως Νομάρχης και Δήμαρχος; Θα συμπεριφέρεστε στον κ. Αναγνωστόπουλο και στο κ. Παπαλό σαν να είναι αυτοί εν ενεργεία. Μπορείτε εύκολα να το διασταυρώσετε.

Εσείς από που αντλείτε τόση αγένεια; Δικός σας είναι ο Δήμος; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι είστε προσωρινοί και ασκείτε λειτούργημα;

Οι πολίτες θέλουν συνεργασία και ο καθένας να εκτελεί τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί από τους ίδιους.

Αν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι η συμπολίτευση παίρνει αποφάσεις και η αντιπολίτευση κρίνει και προτείνει και σας ενοχλεί αυτό και κρατάτε μούτρα, να παραιτηθείτε άμεσα.

 

 

Γράφει η Άλκηστη Κολοκύθα, δημοτική σύμβουλος

 

Προηγούμενο άρθρο Σωκράτης Βασιλάκος: Έγκλημα η αποσιώπηση του ρόλου του ανοσοποιητικού μας συστήματος (Α ΄ μέρος)
Επόμενο άρθρο Ε65: Ανεβάζει ταχύτητα το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα