Ειδήσεις

Ακολουθία του Εσπερινού, του Παρακλητικού Κανόνος εις τον τίμιον και ζωοποιόν Σταυρόν


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου 2024 χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, του Παρακλητικού Κανόνος εις τον τίμιον και ζωοποιόν Σταυρόν και έψαλλε τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης φυλάσσεται τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, το οποίο τίθεται αυτές τις ημέρες προς προσκύνηση και αγιασμό των ευσεβών χριστιανών.
Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός του Σωτήρος, Λυτρωτού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι το σύμβολο της ελευθερίας από την αμαρτία, το σύμβολο του Χριστιανισμού.
Ο Σταυρός του Χριστού είναι η πολυτιμότερη κληρονομιά της πατρίδας μας. Τον Σταυρό με τις λέξεις “εν τούτω νίκα” είδε σε ουράνιο όραμα ο Μέγας Κωνσταντίνος. Ο Σταυρός ήταν το καύχημα και η δύναμη του έθνους μας μέχρι σήμερα. Ας διαφυλάξουμε την πολύτιμη αυτή κληρονομιά του Σταυρού και ας την παραδώσουμε και στις νεώτερες γενεές. Είναι καθήκον μας, αποτελεί υποχρέωσή μας. Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού μας υπενθυμίζει ότι, δεν ανήκουμε στον εαυτό μας, αλλά σ’  Εκείνον ο οποίος μας έχει εξαγοράσει.

Προηγούμενο άρθρο Back to school με πολύ κέφι και μοναδικές εκπλήξεις και αυτό το Σάββατο στο Fashion City Outlet!
Επόμενο άρθρο Οικοδόμοι: Με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μας θα μείνει ζωντανός ο νομός Καρδίτσας