Ειδήσεις

Αδιανόητες αποφάσεις … ενοικίασης χώρου αποθήκευσης εξοπλισμού Κ. Υγείας Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Στις μέχρι τώρα περίεργες, αναιτιολόγητες, αντιφατικές, δαπανηρές και επιζήμιες αποφάσεις, ενέργειες και ενστάσεις  της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σχετικά με έκδοση άδειας κατεδάφισης του εναπομείναντος και πανάκριβα φυλασσόμενου κτιρίου Κ. Υγείας Μουζακίου, προστέθηκαν όψιμα! άσκοπες δαπάνες για απομάκρυνση Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, απάντληση καυσίμου και μισθωτικές διαδικασίες εξεύρεσης αποθήκης εξοπλισμού!

Υπενθυμίζουμε ομόφωνη γνωμοδότηση και τελεσίδικη απόφαση Επιτροπής Ελέγχου Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών Π.Ε Καρδίτσας, πως το εναπομείναν τμήμα της κατασκευής Κ. Υγείας Μουζακίου (1075 τ.μ), «δεν χαρακτηρίζεται ετοιμόρροπο! έχει στατική επάρκεια! και μπορεί να επισκευαστεί! για επανάχρηση!».

Επισημαίνουμε ότι, στο κτίριο του Κ. Υγείας Μουζακίου αυθαίρετα, χωρίς άδεια, έγκριση, σχεδιασμό, επίβλεψη, μεθοδολογία μεταφοράς και πρακτικά παράδοσης-παραλαβής, έγιναν εργασίες προετοιμασίας κατεδάφισης, καθαίρεσης και απομάκρυνσης αρχειακού, τηλεπικοινωνιακού, γραφειακού και υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού, προς άγνωστη κατεύθυνση! «Έβγαλαν και Πήραν! πόρτες, παράθυρα, κουφώματα! ντουλάπες! ψυγεία, κ.ά. και τα σκορπίσανε δεξιά κι αριστερά σε Σχολεία! Ιδιωτικές αποθήκες! κ.α.»

Και τώρα! μετά από ένα εξάμηνο και αφού «διέλυσαν το Κ. Υγείας Μουζακίου και πέταξαν τη δημόσια περιουσία στο δρόμο και στα πατώματα, θυμήθηκαν» και προσπαθούν να νοικιάσουν ασφαλή! αποθήκη 150 μ2 για δύο (2) χρόνια με ενδεικτική τιμή 350 € το μήνα!

Κατά την άποψή μας και επειδή όλα αυτά κ.ά. δεν είναι συμβατά με την κοινή λογική, τη διαφάνεια, την ορθή, χρηστή και ηθική διαχείριση και σε συνδυασμό με την απόφαση! της Περιφέρειας Θεσσαλίας για προστασία του τμήματος του εναπομείναντος κτιρίου Κέντρου Υγείας Μουζακίου, ζητάμε επιστροφή! πορτών και παραθύρων,αποκατάσταση ζημιών και διενέργεια ελέγχου-έρευνας! «Είναι ώρα ευθύνης και συνείδησης…».-

 

Για το Δ.Σ της Π.Ο.Π Μουζακίου-Παμίσου-Ιθώμης Ν. Καρδίτσας: Αστέριος Βασιλάκος, Λάμπρος Γιώτης

 

 

Προηγούμενο άρθρο Καινοτόμες λύσεις στη διαχείριση αστικών αποβλήτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Rapid tests Καρδίτσας: 3 θετικά κρούσματα σε σύνολο 266 δειγμάτων