Aποδέσμευση στρατοπέδου Λουμάκη προς όφελος του Δ. Καρδίτσας


Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, φέρνει στη Βουλή το αίτημα του Δήμου Καρδίτσας για μετεγκατάσταση της 60 Μονάδας Επιστράτευσης στο διπλανό στρατόπεδο «Κιούση» και την ταυτόχρονη αποδέσμευση του στρατοπέδου «Λουμάκη».

«Η έκταση των 50 στρεμμάτων που θα προκύψει από την αποδέσμευση του στρατοπέδου “Λουμάκη”, θα αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών της Καρδίτσας και κάθε καθυστέρηση είναι πλέον αδικαιολόγητη, μετά την έγκριση της πολεοδόμησης του στρατοπέδου “Κιούση”», δήλωσε ο κ. Ρόβλιας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Θέμα: Αξιοποίηση της έκτασης του στρατοπέδου «Λουμάκη».

Κύριε Υπουργέ,

Έχει επανειλημμένα υποβληθεί το αίτημα από τον Δήμο Καρδίτσας για αποδέσμευση του χώρου του στρατοπέδου «Λουμάκη», το οποίο λίγο χρησιμοποιείται από την 60 Μ.Ε., και την μετεγκατάσταση της εν λόγω μονάδος στο παρακείμενο στρατόπεδο «Κιούση», το οποίο θεωρείται υπερεπαρκές από άποψη έκτασης και χώρων για τη στέγασή της. Η μελέτη άλλωστε για την πολεοδόμηση του στρατοπέδου «Κιούση» έχει ήδη εγκριθεί με σχετική απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 553/ΑΑΠ/09.12.08).

Ο Δήμος Καρδίτσας προγραμματίζει να αξιοποιήσει την έκταση του στρατοπέδου «Λουμάκη» με ολοκληρωμένη πρόταση, που θα υποβάλει μέσα από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Δ’ ΚΠΣ, η οποία έκταση θα χρησιμεύσει και ως πάρκο και πνεύμονας πρασίνου σε μια περιοχή, που το έχει ανάγκη.

Από την πλευρά του ο Δήμος Καρδίτσας με επιστολή του που σας απευθύνει, με αρ. πρωτ. 10/12.01.09, βεβαιώνει την προθυμία του να συνεισφέρει με μέσα και πόρους, στην πραγματοποίηση της μετεγκατάστασης της 60 ΜΕ, από το στρατόπεδο «Λουμάκη» στο στρατόπεδο «Κιούση».

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Πότε θα προχωρήσει στην μετεγκατάσταση της 60 ΜΕ και στην αποδέσμευση του στρατοπέδου «Λουμάκη» προς όφελος του Δήμου Καρδίτσας;»

Προηγούμενο άρθρο Βγαίνουν στο δρόμο ενωμένοι και αποφασισμένοι Νέοι Αγρότες & ΟΑΔΗΣΚ
Επόμενο άρθρο Αυξήθηκαν γεννήσεις & διαζύγια, μειώθηκαν γάμοι & θάνατοι