Aξιοποίηση παλαιών Σιδηροδρ. Σταθμών Ορφανών & Φαναρίου


O Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Καρδίτσας Δημήτρης Σιούφας με επιστολή του στις 10 Φεβρουαρίου 2009 προς τον Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Πρόεδρο του ΟΣΕ ΑΕ κ. Νικόλαο Εμπέογλου και τον Πρόεδρο του ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ κ. Γεώργιο Γιαννούση ζήτησε την αξιοποίηση των παλαιών Σιδηροδρομικών Σταθμών Ορφανών και Φαναρίου από τους αντίστοιχους Δήμους.

Η επιστολή του Πρόεδρου της Βουλής έχει ως εξής:

«Τα κτήρια των παλαιών Σιδηροδρομικών Σταθμών Ορφανών (Δήμος Φύλλου) και Φαναρίου (Δήμος Ιθώμης) αποτελούν σημαντικά ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία του Νομού Καρδίτσας. 

Με επιστολές τους, που επισυνάπτουμε, οι Δήμαρχοι Φύλλου και Ιθώμης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση των κτηρίων και ζητούν τη χρήση τους από το Δήμο, αναλαμβάνοντας τη συντήρηση και την αξιοποίησή τους.

Είμαστε βέβαιοι πως θα εξετάσετε με προσοχή αυτές τις προτάσεις, οι οποίες έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, διατηρούν και αξιοποιούν ιστορικές υποδομές του σιδηροδρομικού δικτύου και αυξάνουν το κύρος του ΟΣΕ.

Άλλωστε, ο σιδηρόδρομος έχει πολλούς φίλους στη Δυτική Θεσσαλία που επιθυμούν την ανάπτυξή του και την πυκνή διασύνδεσή της με τις υπόλοιπες περιφέρειες της Χώρας.»

Προηγούμενο άρθρο Ικανοποιητική ήταν η υλοποίηση ΚΑΠ 2008
Επόμενο άρθρο 100.000 € για το Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου