Ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος συζητήθηκαν στη συνάντηση αντιπροσωπίας των Οικολόγων Πράσινων με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και
πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ. Κώστα Αγοραστό, στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα. Εκ μέρους των Οικολόγων Πρασίνων συμμετείχαν ο συντονιστής της εκτελεστικής γραμματείας Γιάννης Τσιρώνης, η εκπρόσωπος τύπου Χριστίνα Ευθυμιάτου, ο οργανωτικός υπεύθυνος Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Τηλέμαχος Σπασίδης, τα τοπικά μέλη Κώστας Κούτσικος και Αριστοτέλης Τσιόγκας και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πουτσιάκας.
Κατά την συνάντηση, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν σημαντικά
προβλήματα, που οφείλονται σε σοβαρές δυσλειτουργίες της κεντρικής διοίκησης, που οδηγούν σε σημαντικές καθυστερήσεις και ενδεχόμενη απώλεια πόρων. Αντίστοιχα σημαντικά προβλήματα δημιουργεί το γεγονός, ότι σε ζωτικά ζητήματα ο ρόλος της Περιφέρειας είναι απλά συμβουλευτικός, με αποτέλεσμα συχνά να υπερισχύει ο κεντρικός σχεδιασμός, που πολλές φορές δεν έχει εφαρμογή στις διάφορες γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Εκτενέστερα συζητήθηκε η ενεργειακή πολιτική και η χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στα οποία η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας συχνά αγνοεί την τοπική αυτοδιοίκηση, όταν μάλιστα η χωροθέτηση αφορά ευαίσθητες οικολογικά περιοχές, ή πολύ περισσότερο, παραγωγικές γεωργικές εκτάσεις.
Αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε ακόμη η διαχείριση απορριμμάτων και υδάτινων πόρων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν, ότι διαθέτουν διεθνή εμπειρία πράσινων
λύσεων με εξαίρετα αποτελέσματα, που είναι άμεσα εφαρμόσιμες, αρκεί να
υπάρχει πολιτική βούληση.
Ο κ. Κ. Αγοραστός ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων για την γόνιμη συνάντηση τονίζοντας τα εξής: «Το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι. Ως αιρετή Περιφέρεια με αποφασιστικότητα δίνουμε καθημερινή μάχη με έμφαση στο στόχο για καθαρότερο και ποιοτικότερο περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό εντάξαμε, υλοποιούμε, συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε 223 περιβαλλοντικά έργα-δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 387 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία, απ’ όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει όλοι μας να έχουμε την αίσθηση του περιβαλλοντικού καθήκοντος ώστε να το προφυλάξουμε, διαφυλάσσοντας και τη ζωή του πλανήτη μας. Η λύση στην – υπαρκτή – οικονομική κρίση δεν μπορεί να προέλθει μέσα από την καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά μέσα από την διάσωσή του, την προστασία του, την ανάδειξή του και την ενθάρρυνση καινοτομικών δράσεων, που συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος με την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη».