Λίμνη Πλαστήρα: «Πηγή Ζωής»


 Με το Σύνθημα ‘’Λίμνη Πλαστήρα Πηγή Ζωής” η ΤΕΔΚ του Νομού μας πήρε την πρωτοβουλία για δεύτερη συνεχή χροινιά να προχωρήσει στον καθαρισμό της λίμνης Πλαστήρα σε συνεργασία με τους τρεις παραλίμνιους Δήμους Νεβρόπολης, Πλαστήρα και Ιτάμου

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Κωτσός , οι Δήμαρχοι των τριών παραλίμνιων Δήμων κ.κ. Τσιαντής, Παπαντώνης και Τσαντήλας,  συνεργεία καθαρισμού, η   Μη Κυβερνητική    Οργάνωση    «Προστατεύω    τον    εαυτό   μου    και   τους   άλλους» ΠΡΟΤΕΚΤΑ, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Νομού Καρδίτσας (Νικόλαος Πλαστήρας) μαζί με πολλούς πολίτες και μικρά παιδιά – μαθητές των τριων Δήμων συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στους Δήμους Πλαστήρα, Νεβρόπολης Αγράφων και Ιτάμου, με ένα και μοναδικό σκοπό τον καθαρισμό της παραλίμνιας περιοχής από τα σκουπίδια που εμείς οι ίδιοι παράγουμε.

Αυτή η συμβολική και ουσιαστική πρωτοβουλία, των φορέων του Νομού, δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα, την συλλογή μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών από όλη την παραλίμνια περιοχή.

Όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή συνειδητοποίησαν ότι, εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι να προστατεύουμε και να συμβάλουμε δυναμικά, στη διατήρηση του ευαίσθητου οικοσυστήματος και του φυσικού κάλους της Λίμνης Πλαστήρα. Η περιοχή αποτελεί έναν από τους  σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στο Νομό μας με μεγάλη συμβολή στην οικονομική ευμάρεια του τόπου μας. Συνεπώς, η εικόνα μιας περιποιημένης και καθαρής περιμετρικά Λίμνης, είναι όχι μόνο θέμα υγιεινής, αλλά αισθητικής και πολιτισμού.

Κληρονομήσαμε λοιπόν, έναν πλούσιο σε βιοποικιλότητα τόπο και οφείλουμε να τον αξιοποιήσουμε μέσα στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης και μόνο. Άλλωστε το μήνυμα μας ‘’Λίμνη Πλαστήρα Πηγή Ζωής” μας δεσμεύει όλους, στην κοινή προσπάθεια διαφύλαξης της περιοχής, ώστε να την παραδώσουμε στα παιδιά μας ζωτική και βιώσιμη.

Ιδιαίτερο χρώμα αλλά και σημασία στην όλη εκδήλωση έδωσε η συμμετοχή των μικρών μαθητών των δημοτικών σχολείων των τριών Δήμων που συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους έλαβαν μέρος στον καθαρισμό της λίμνης.

Παράλληλα στελέχη της ΑΝΚΑ ενημέρωσαν τους μαθητές στο μικρό υπαίθριο θέατρο του Βοτανικού Κήπου για την παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος και τη σημασία της καθαριότητας. Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στο βοτανικό κήπο και ενημερώθηκαν για την χλωρίδα της περιοχής, ενώ στο τέλος συμμετείχαν και στον καθαρισμό των γύρω χώρων.

«Σήμερα όλοι μαζί ΤΕΔΚ,  Δήμοι, φορείς της περιοχής και πολίτες δώσαμε από κοινού τη μήνυμα της διαφύλαξης του περιβάλλοντος της Λίμνης Πλαστήρα από τα σκουπίδια και τη μόλυνση. Εξάλλου η Λίμνη αποτελεί τον καθρέπτη του Νομού μας και ταυτόχρονα πηγή ζωής για το σύνολο των πολιτών μας. Ευχαριστώ θερμά τους τρεις δημάρχους κ.κ. Παπαντώνη του Δήμου Νεβρόπολης Αγράφων, Τσιαντή του Δήμου Πλαστήρα και Τσαντήλα του Δήμου Ιτάμου για τη συνδιοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστώ τους Διευθυντές των Σχολείων, τους Δασκάλους και κυρίως τους μικρούς μαθητές για τη συμμετοχή τους, όπως επίσης την ΑΝΚΑ, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους απλούς πολίτες που με τη συμμετοχή τους συμβάλουν στην προώθηση του μηνύματος της διατήρησης καθαρού περιβάλλοντος.» δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Κωτσός.

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλο το έργο της κυβέρνησης
Επόμενο άρθρο Σε όλο τον Νομό υλοποιούνται έργα που αλλάζουν το μέλλον του τόπου