Ώρα για απολογισμό και απόφαση, τώρα Ναι! Ισχυρό ΚΚΕ


  Ώρα για απολογισμό και για απόφαση. Όχι ο καθένας μόνος του, αλλά εκεί γύρω απ’ το τραπέζι, στο σπίτι, στο σπίτι του γείτονα, στο καφενείο της γειτονιάς, στο διάλειμμα της δουλειάς, παντού όπου μαζεύονται οι άνθρωποι που έχουν κάτι κοινό, όχι οποιοδήποτε κοινό, αλλά αυτό των ανθρώπων που μοχθούν και για να ζήσουν και για να κάνουν καλύτερη τη ζωή τους. Ανθρώπων που για διάφορους λόγους σ’ άλλη στιγμή ψήφισαν άλλοι ΝΔ, άλλοι ΠΑΣΟΚ, άλλοι ΚΚΕ και που όλοι, μα όλοι έχουν έναν κοινό απολογισμό να κάνουν:

Χρυσά κουτάλια γιοκ!

Μισθοί πότε παγωμένοι και πότε στα ψίχουλα.

Τιμές στα προϊόντα όλο και ψηλότερες.

Παιδεία όλο και πιο ακριβή, όλο και για πιο λίγους.

Υγεία; Βάρδα μην αρρωστήσεις.

Πρόνοια; Ας είναι καλά η οικογενειακή αλληλεγγύη που ακόμα λειτουργεί.

Πολιτική εκπροσώπηση;

Ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ «για να έχουν αξιοπρεπή ζωή στο χωριό και το χωράφι και…ξεκληρίστηκαν! 

Ψήφισαν ΝΔ «για να νοικοκυρευτεί ο τόπος» κι είδαν να κάνουν παρέλαση τα γαλάζια λαμόγια στη θέση των πράσινων.

Τα παιδιά των εργατών που ψήφισαν ΝΔ ξεκινάνε τη ζωή τους χωρίς το δικαίωμα του γονιού στο 8ωρο, στη σταθερή δουλειά, με το κόμμα των γονιών τους να τους πλασάρει τα «stage» – όπως έκανε πριν και το ΠΑΣΟΚ – δηλαδή ανασφάλιστη και με ημερομηνία λήξης δουλειά.

Κι αυτοί του ΚΚΕ;

Έχουν να δείξουν τα αποτελέσματα της πάλης της ΠΑΣΥ στους μεγάλους αγώνες της αγροτιάς, του ΠΑΜΕ για τα προβλήματα των εργαζόμενων, τις μικρές και μεγάλες μάχες για την παιδεία, το περιβάλλον, τις γυναίκες, τα αποτελέσματα της πάλης σε δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα μέτωπα.

Μα πιο πολύ έχουν να δείξουν το γεγονός ότι έγκαιρα προειδοποίησαν τον λαό μας, για ό,τι έρχεται. Ότι βρήκαν το ΚΚΕ σταθερό συμπαραστάτη και πρωτοπόρο στη μάχη για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων.

Εδώ είμαστε. Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Οι άνθρωποι στις γειτονιές, στα χωριά και στους χώρους δουλειάς μπορούν να κοιτάζονται στα μάτια και χωρίς ενοχές για τις προηγούμενες επιλογές τους, με κριτήριο ότι είναι άνθρωποι της ίδιας τάξης, της εργατικής, να κάνουν τον απολογισμό τους και να αποφασίσουν. Ποιον θα τιμωρήσουν, ποιον θα επιβραβεύσουν. Ποιον θα τρομάξουν και ποιον θα δυναμώσουν.

Το ΚΚΕ κι όσοι ήδη το έχουν επιλέξει, έτσι κι αλλιώς και στις 8 του Ιούνη στον αγώνα θα ‘ναι.

Το ερώτημα είναι πόσο πιο δυνατό, το ερώτημα είναι πόσοι περισσότεροι θα έχουν πάρει τη θέση που τους ανήκει σ’ αυτό το μέτωπο.

Γι’ αυτό η απόφαση είναι ΝΑΙ! ΤΩΡΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΨΗΦΟΣ. ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ!

Προηγούμενο άρθρο Στα «δυο» το σώμα για τα τέλη σύνδεσης της Καρδ/λας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση στο Καλλίθηρο των Δημάρχων Ιτάμου & Ν. Χαλκηδόνας