Σε Αργιθέα και Λίμνη Πλαστήρα ο Υπουργός Τουρισμού


        Το Δημοτικό Διαμέρισμα Ανθηρού του Δήμου Αργιθέας επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, μαζί με το Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας κ. Κώστα Τσιάρα.

      Τον Υπουργό υποδέχθηκαν στην περιοχή ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Γιώργος Κωτσός, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Χρήστος Καναβός, ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σπύρος Παπαδόπουλος, Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής της Αργιθέας και πολλοί κάτοικοι.

      Ο Υπουργός εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της περιοχής δήλωσε, ότι πρόθεση του Υπουργείου Τουρισμού είναι να στηρίξει περιοχές, όπου η φύση και ο Θεός, έδωσαν απλόχερα όλα εκείνα που γαληνεύουν την ψυχή του ανθρώπου και κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο.

      Ζήτησε από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να επισκεφθεί μετά τις Ευρωεκλογές το Υπουργείο, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δραστηριότητες που θα κάνουν την περιοχή ευρύτερα γνωστή και θα τονώσουν την παράδοση και τον πολισμό.

      Στη συνέχεια ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στην αγάπη που διακατέχει τους Αργιθεάτες για τον τόπο καταγωγής τους, αλλά και στην ανάγκη ανάδειξης μνημείων, Ιστορικών και Θρησκευτικών, για να προβληθεί η περιοχή.

      Σημείωσε ωστόσο ότι την τελευταία πενταετία έχει αλλάξει η Αργιθέα, μέσα από σημαντικά προγράμματα, που την ενέταξε η σημερινή Κυβέρνηση.

      Ο κ. Μαρκόπουλος επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Κατουσίου που βρίσκεται στην περιοχή, αναπτύσσοντας μάλιστα σύντομο διάλογο με τον Ηγούμενο, ο οποίος πρόσφερε στον κ. Υπουργό αναμνηστικό λεύκωμα με αγιογραφίες και την ιστορία της Μονής.

      Ο Υπουργός Τουρισμού ακολούθησε στη συνέχεια τη διαδρομή προς τη λίμνη Πλαστήρα, πραγματοποιώντας ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και κέντρων εστίασης και αναψυχής.

      Στη συνάντηση όπου συμμετείχε και ο Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας τέθηκαν ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και προσέλκυσης ξένων τουριστών, ώστε η περιοχή να καταστεί περισσότερο ελκυστική όλες τις εποχές.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΕΛΛΩΟΥ

      Στα Βραγκιανά του Δήμου Αχελώου βρέθηκε την Κυριακή 31η Μαϊου ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσίαρας συνοδεύοντας τον Μητροπολίτη Κυθήρων,  ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή.

     Ο κ. Τσιάρας συναντήθηκε με φίλους και γνωστούς και αντάλλαξε σκέψεις για θέματα της επικαιρότητας και της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο «Οι πολίτες διαθέτουν ένα πανίσχυρο όπλο: την ψήφο τους!»
Επόμενο άρθρο Ψηφίζουμε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στηρίζουμε Κώστα Καραμανλή