Με το ρεσιτάλ πιάνου της διακεκριμένης σολίστ Κατερίνας Γκόλγκαρη, που θα παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον και δύσκολο πρόγραμμα πιανιστικής φιλολογίας με σονάτες του Μπετόβεν συνεχίζεται την Παρασκευή 11/7, στην όμορφη και κλιματιζόμενη αίθουσα του Ωδείου Ν. Ευθυμιάδης,
το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας. Ειδικότερα
η Κατερίνα Γκόλγκαρη, θα ερμηνεύσει τις σονάτες:
– Έργο 14 Αριθμ 1
– Έργο 27 Αριθμ 2
-Έργο 109
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.15 μ.μ.
Στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συμμετέχουν αξιόλογες Χορωδίες και διακεκριμένοι σολίστ τραγουδιού πιάνου και κιθάρας από την Ελλάδα, Ιταλία και Σερβίας σένα πλούσιο πρόγραμμα υψηλής αισθητικής.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες, Hans Leo Hassler (1564 – 1612) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Nicolo Jommelli (1714 – 1774) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του, Σπυρίδωνα Ξύνδα (1814 – 1896) για τα 200 χρόνια από τη γέννησή σου, Jean-Phillipe Rameau (1683 – 1764) για τα 250 χρόνια από το θάνατό του, Giacomo Meyerbeer (1791 – 1864) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Stevan Mokranjac (1856 – 1914) για τα 100 χρόνια από το θάνατό του, που τιμά όλος ο κόσμος παγκοσμίως.
Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλουν ηθικά και μόνον η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και το Ωδείο Καρδίτσας-Νίκος Ευθυμιάδης.
Σύντομο βιογραφικό Κατερίνας Γκόλγκαρη
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1971. Κατάγεται από την Λυγιά Κορινθίας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και είναι εγγονή του Ηλία Χαραλάμπη. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 9 ετών στο Ωδείο Αθηνών με τη Λένια Ερωδιάδου και συνέχισε με την Αλίκη Βατικιώτη, από την τάξη της οποίας αποφοίτησε με «Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση» σε ηλικία 18 ετών. Στη συνέχεια σπούδασε κοντά στη Νίλυαν Πέρεζ και το 1993 πήρε το Δίπλωμά της με «Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο». Παρακολούθησε επίσης μαθήματα με τη Sontraud Speidel στην Ακαδημία της Βιέννης, απ’ όπου πήρε το Δίπλωμα Ερμηνείας και στη συνέχεια με τη Λίλα Μπογιατζίεβα.
Από πολύ νεαρή ηλικία δίνει ρεσιτάλ, κοντσέρτα και συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει εμφανιστεί πολλές φορές στην ελληνική τηλεόραση. Το 1986 της απένειμαν το Βραβείο «Τάκη Βιτσεντζάτου» για την επίδοσή της στην Prima Vista και το 1990 το Βραβείο «Μαρίας Χριστοπούλου» για την ερμηνεία της στις Πτυχιακές Εξετάσεις πιάνου του Ωδείου Αθηνών. Τον Ιούλιο του 1994, στον Καλοκαιρινό Διαγωνισμό της Ακαδημίας της Βιέννης, επιλέχθηκε ανάμεσα σε 172 μουσικούς από 67 χώρες να ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα K.V.488 του W.A.Mozart.
Παράλληλα σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά με το συνθέτη Σταμάτη Αθανάσουλα και είναι κάτοχος Πτυχίων: Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Το 1996 επιτυγχάνει στο Διαγωνισμό του Δημοσίου και διορίζεται ως Καθηγήτρια Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Είναι κάτοχος Πτυχίων Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (όπου και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές), ενώ παράλληλα σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (μέσω του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών).
Έχουν δημοσιευθεί ποιήματά της, αλλά και επιστημονικές της μελέτες, ενώ συμμετέχει σε σεμινάρια και συμπόσια με έρευνες στον τομέα της Ψυχανάλυσης, της Διαλεκτικής, των Αισθητικών Θεωριών, της Κανονιστικής Πολιτικής Φιλοσοφίας, των Διεθνών Σχέσεων, της Συγκριτικής Πολιτικής Ανάλυσης και του Πολιτικού Επιχειρήματος.
Είναι μέλος επιτροπών στο Υπουργείο Παιδείας, του Φροϋδικού Πεδίου Ψυχαναλυτικών Μελετών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συντονιστών για τη Μουσική στα Σχολεία, ενώ η καλλιτεχνική της δράση έχει τιμηθεί από την UNESCO.