Ψηφίζοντας… Αποφασίζουμε…


   Καλούμαστε, σε μια εβδομάδα να ψηφίσουμε για τις  ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.

  Έχει παρατηρηθεί, ότι σε παρόμοιες εκλογικές αναμετρήσεις, η αποχή είναι μεγαλύτερη απ’ ότι σε Εθνικές εκλογές.

  Η χαλαρότητα αυτή οφείλεται, στο γεγονός ότι, σ’ αυτές τις εκλογές, δεν επιλέγεται Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός αλλά είναι και ένας τρόπος αντίδρασης των πολιτών, νομίζοντας ότι έτσι δείχνουν  τις διαφωνίες τους ή τους προβληματισμούς τους ή τα παράπονά τους.

  Επειδή λέγεται, ότι και στις 7 Ιουνίου, λογχεύει κίνδυνος μεγάλης αποχής, καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουμε την εξαιρετική σημασία, που έχει η παρουσία μας στην κάλπη.

  Το μέλλον και η καθημερινή ζωή, 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων, θα διαμορφώνεται, για τα επόμενα πέντε χρόνια, από τους Ευρωβουλευτές, που θα επιλεγούν στις προσεχείς εκλογές.  

  Το να ψηφίσουμε σημαίνει, ότι αποφασίζουμε ποιος θα μας εκπροσωπεί, στην μόνη άμεσα εκλεγόμενη Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Συνέλευση. Αν δεν ψηφίσουμε εμείς, κάποιοι άλλοι που θα το πράξουν, θα αποφασίσουν για μας, για τη χώρα μας, για την Ευρώπη.

  Πρέπει να σκεφτούμε, πριν αποφασίσουμε να απέχουμε, ότι

οι Ευρωβουλευτές, είναι η φωνή μας στην Ευρώπη, είναι εκείνοι που διαμορφώνουν την νομοθεσία της Ε.Ε., επηρεάζοντας έτσι την καθημερινή μας ζωή, την ποιότητα αυτής της ζωής, την ασφάλεια την δική μας και των παιδιών μας. Διότι, τα κράτη – μέλη μεταβιβάζουν εξουσίες, για θέματα κοινού συμφέροντος, στην Ευρωπαϊκή Βουλή, εκεί που εκπροσωπούνται οι πολίτες της Ε.Ε.

  Εξάλλου γνωρίζουμε, ότι οι περισσότεροι νόμοι που τίθενται σε ισχύ στη χώρα μας και σε όλα τα κράτη – μέλη,  είναι μεταφορά Ευρωπαϊκών πράξεων, που έχουν ψηφίσει Ευρωβουλευτές. Και δεν είναι μόνο οι νόμοι αλλά συμμετέχουν και στις αποφάσεις για το που πηγαίνουν τα κονδύλια της Ε.Ε. Κάτι που επίσης μας αφορά, γιατί τα κονδύλια αυτά, σημαίνουν δρόμοι, ανάπτυξη, παιδεία, έρευνα, αγροτικές ενισχύσεις, εργασία.

  Ένας ακόμη σημαντικός λόγος, για τη συμμετοχή μας στις προσεχείς εκλογές, είναι το να διατηρήσουμε ισχυρό το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, μέλος του οποίου είναι ή Νέα Δημοκρατία.

  Το Ε.Λ.Κ. είναι η αξιόπιστη πολιτική δύναμη, που εμπιστεύονται περισσότερο οι Ευρωπαίοι πολίτες. Το αποδυκνείουν με 268 έδρες που κατέχει στο Ευρωκοινοβούλιο, υπερέχοντας κατά πολύ του δεύτερου, δηλαδή του Σοσιαλιστικού που κατέχει 201 έδρες.

  Το κατέστησαν πρωτοπόρο γιατί το Ε.Λ.Κ. σφράγισε την ιστορική εξέλιξη της Ευρώπης, περισσότερο από κάθε άλλη πολιτική δύναμη. Είναι το κόμμα που έδωσε ώθηση στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, στο όραμα για μια ισχυρή Ευρώπη και για ένα κοινό μέλλον, προόδου και ευημερίας για όλους τους Ευρωπαίους.

  Γι’ αυτό με τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας, θεωρείται δεδομένο, ότι είναι η πολιτική δύναμη που θα οδηγήσει την Ευρώπη, στην έξοδο από την υπάρχουσα οικονομική κρίση.

  Η Ν.Δ., είναι η παράταξη, της αυθεντικής Ευρωπαϊκής επιλογής, που διασφαλίζει τόσο τα Εθνικά θέματα, όσο και τα εσωτερικά ζητήματα, με την στήριξη πάντα του Ε.Λ.Κ  που είναι μέλος του.

   Προωθεί τα Ελληνικά ενδιαφέροντα, τα οποία υιοθετούνται και εισακούγονται και αξιοποιεί στο έπακρο κάθε δυνατότητα για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών θεσμών.

  Έκανε η Ν.Δ., τις θέσεις της για την μετανάστευση, το Κυπριακό, τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου και θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

  Η Ν.Δ., με έργα και όχι με αοριστίες και ευχολόγια.

  Προωθεί ακόμα, την κοινή πολιτική για τη δημιουργία  Ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και όλα αυτά βρίσκονται στην ατζέντα της Ε.Ε. στην προσεχή πενταετία.

  Όλα τα παραπάνω, είναι ισχυροί λόγοι:

  •  Για να δώσουμε το παρόν στις 7 Ιουνίου,
  •  Για να παραμείνει ισχυρότερη πολιτική δύναμη το Ε.Λ.Κ.,
  •  Για να διαχειριστεί η Ν.Δ. και ο Κώστας Καραμανλής το Ευρωπαϊκό μας μέλλον.

                                                                    ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

                                           Νομαρχιακή Σύμβουλος

                                       &

                                                                  Πολιτευτής ΝΔ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Η περιοδεία του Νομάρχη Καρδίτσας σε χωριά του Δ. Σελλάνων
Επόμενο άρθρο Η αγανάκτηση να καταγραφεί στην κάλπη