Η περιοδεία του Νομάρχη Καρδίτσας σε χωριά του Δ. Σελλάνων


 Σε χωριά του Δήμου Σελλάνων και συγκεκριμένα στη Μαραθέα, το Πεδινό και την έδρα του Δήμου πραγματοποίησε επίσκεψη την Πέμπτη ο  Νομάρχης  Φώτης Αλεξάκος με συνεργάτες του. Το Νομάρχη συνόδευσαν οι Αντινομάρχες Βασίλης Νίκου, Ερμιόνη Βασιλού, Γιώργος Παπάρας  και Θάνος Τότσικας,  η Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνά Πέτσα και ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αποστόλης Γκούβης.

Στη Μαραθέα η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του Πολύζου Πολύβιου οπού  τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Απόστολος  Τσαπουρνής  που τους συνόδευσε καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας και στα τρία διαμερίσματα, ο Πρόεδρος του χωριού  και πλήθος κατοίκων. Λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Νομάρχη στο πρόσωπο του οποίου  βρήκε  ανταπόκριση για λύση πολλών προβλημάτων του Δήμου. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κατασκευή περιφερειακής  οδού στη  Μαραθέα, ο καθαρισμός της ράμπας στον συνοικισμό Κόρδας καθώς τα προβλήματα που προκύπτουν με τα προγράμματα νιτρορύπανσης.

Στο Πεδινό η συνάντηση έγινε στο καφενείο του κ Σφήκα όπου εκτός από το Δήμαρχο παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιμπούκας, ο Πρόεδρος του χωριού και πολλοί κάτοικοι. Συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής της περιφερειακής οδού, που προτίθεται να το ξεκινήσει ο Δήμος και να συνδράμει η Νομαρχία στην ολοκλήρωση του καθώς και  διάφορα προβλήματα με την άρδευση που αφορούν βέβαια το Δήμο. Τέθηκαν επίσης κάποια περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται με τον Πηνειό και ζητήθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Τέλος, έγινε αναφορά στα διάφορα προβλήματα που προέκυψαν με τις εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών.

Στο Προάστιο η συνάντηση έγινε στο καφενείο του Μπακρατσά Θωμά, παρουσία του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου                                     Σάκη Τσίντζα,  του Πρόεδρου του ΤΟΕΒ Σελλάνων καθώς και πολλών κατοίκων. Αναφέρθηκαν στα προβλήματα που θα ανακύψουν από την κατασκευή και τη λειτουργία   του αυτοκινητοδρόμου  Ε.65, ζήτησαν την κοπή χόρτων και κλαδιών για τη βελτίωση της ορατότητας των δρόμων  και τη διαγράμιση τμήματος οδού.

Σε όλες τις συναντήσεις τέθηκαν κοινά και επίκαιρα προβλήματα των αγροτών όπως είναι η  πληρωμή των δηλώσεων ΟΣΔΕ και η ασάφεια που υπάρχει στις καταστάσεις για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, όπως και ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα  της νιτρορύπανσης.                       

Ο Νομάρχης αναφέρθηκε στα αρδευτικά έργα που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή καθώς και στις ενέργειες που έχουν γίνει για την προώθηση των αντιπλημμυρικών έργων στο ΜΕΓΑ και για την ένταξη νέων έργων σε μελλοντικά προγράμματα. Αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που ασκεί από τη μεριά του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να προχωρούν πιο γρήγορα τα διάφορα  προγράμματα όπως της  Νιτρορύπανσης και νέων αγροτών, καθώς και για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Τόνισε επίσης την συνεχή ενημέρωση που διενεργείται στα χωριά από τους Γεωπόνους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τα προγράμματα που αφορούν τους αγρότες.

Ο Νομάρχης ανέφερε « Επισκεπτόμαστε τα χωρία ώστε να ακούμε τα προβλήματα και να προσπαθούμε να επιλύσουμε όσα αφορούν εμάς ή να τα μεταφέρουμε στους φορείς που έχουν αρμοδιότητα (Κυβέρνηση, Ά βαθμός Αυτοδιοίκησης). Η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι μια πολιτική που εφαρμόσαμε από την αρχή της θητείας μας και για το λόγο  η πόρτα μας είναι ανοιχτή κάθε μέρα σε όλους τους φορείς και τους πολίτες του Νομού. Αξίζει να αναφέρουμε πως  η ταχύτητα υλοποίησης των έργων της Νομαρχίας Καρδίτσας έχει διπλασιαστεί και το πρόγραμμα μελετών που προωθείται είναι γιγάντιο και  ίσως από τα μεγαλύτερα στην χώρα σε σχέση με άλλους Νομούς».

Προηγούμενο άρθρο Έργα ύψους 1,6 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση της ποιότητας του νερού
Επόμενο άρθρο Ψηφίζοντας… Αποφασίζουμε…