Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 7ης


 Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε χθες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ από μέλη της Ν.Ε. και του μέλους της Γραμματείας του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης και Κινητοποιήσεων, Νότη Γιατζίδη.

Αντικείμενο της συνέντευξη αποτέλεσε η ενημέρωση για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες ενόψει των Ευρωεκλογών και της έλευσης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου την Κυριακή στη Λάρισα, καθώς και την κεντρική ομιλία του ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα από την επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου Γ. Παπακωνσταντίνου, την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των δράσεων της Ν.Ε. Εκλογικού Αγώνα, κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενα από τοπικά στελέχη, επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα τους Δήμους Ταμασίου, Μενελαϊδας, Καλλιφωνίου, Ιτάμου, Μητροπόλης, Πλαστήρα και Σοφάδων. Το πρωί αντίστοιχο κλιμάκιο επισκέφθηκε καταστήματα στην πόλη της Καρδίτσας όπου διένειμε το φυλλάδιο για την ομιλία του προέδρου και συνομίλησε με τους πολίτες.

Σήμερα το πρωί τα κλιμάκια θα επισκεφθούν το ΚΑΠΗ Καρδίτσας και την Λαϊκή αγορά του Παλαμά και το απόγευμα τους Δήμους Κάμπου, Αρνης και Μουζακίου.

Όπως έχει αναφερθεί οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για την Καρδίτσα είναι οι ομιλίες για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και τις Ευρωεκλογές του βουλευτή Φίλιππου Σαχινίδη την Παρασκευή 29 Μαϊου στην Ανάβρα και το Σάββατο 30 Μαϊου στο Καλλιφώνι.

Πολιτικό μήνυμα

Το πολιτικό μήνυμα που μεταφέρουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι: Στις 7 Ιουνίου οι Ελληνες ψηφοφόροι, όπως και οι ψηφοφόροι των χωρών μελών της Ε.Ε. καλούνται να ψηφίσουν για την μελλοντική πολιτική που θα χαράξει και θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν τέσσερις πολιτικές ως προς την συμπεριφορά μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες, εκλαϊκευμένα μεν περιεκτικά δε, συνοψίζονται στις εξής φράσεις.

  • – Όχι: Μια άποψη που την προωθεί το ΚΚΕ κυρίως και το ΛΑΟΣ. Κατ’ αυτή η Ε.Ε. είναι ο αίτιος όλων των δεινών της χώρας μας, επομένως πρέπει να αποχωρήσουμε απ’ αυτή και να κολυμπήσουμε ολομόναχοι και αβοήθητοι στην πλημμυρίδα της παγκοσμιοποίησης.
  • – Δεν με νοιάζει: Εγώ θα τα’ αλλάξω αυτά; Αφού τα πάντα εξαρτώνται από άλλους εγώ το πολύ να τους κάνω τη χάρη να ψηφίσω και να μην πάω «παραλία» . Η γνωστή άποψη της ιδιωτείας που βολεύει όποιους θέλουν να δείξουν δήθεν αντιδράσεις στην υπάρχουσα κατάσταση, αλλά η στάση τους συνηγορεί στην ισχυροποίηση της
  • – Δεν μ’ αφήνουν: Είναι η άποψη που τεχνηέντως καλλιεργεί το κόμμα της Ν.Δ. το οποίο σταθερά ισχυρίζεται ότι ακόμα και να θέλει να κάνει κάτι οι συνθήκες και τα σύμφωνα της Ε.Ε. δεν τις το επιτρέπουν.
  • – Αυτή η Ευρώπη δεν μας αρέσει και θα την αλλάξουμε. Είναι πολιτική θέση που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, μια θέση υπεύθυνη, μια θέση που δείχνει ότι μόνο η κυβερνητική αριστερά μπορεί και θέλει να σπρώξει την Ε.Ε. στο μονόδρομο του μέλλοντος.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές είναι εκείνοι που θα βγάλουν την Ευρώπη από το σημερινό πολιτικό -κοινωνικό- οικονομικό αδιέξοδο και θα την οδηγήσουν στις λεωφόρους της προόδου- της δημοκρατίας- της ευημερίας, της ειρήνης και του ουμανισμού.

Στις 7 Ιούνη η Ελλάδα δίνει μια κρίσιμη μάχη. Πρέπει όλοι μας να δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ, με την ψήφο μας την δυναμική η οποία θα αναδείξει τον ηγετικό του ρόλο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ένα ρόλο που ο ιδρυτής του Α. Παπανδρέου πανάξια τον υπερασπίστηκε κατά το παρελθόν. Ένα ρόλο που ο Γ. Παπανδρέου, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι ολοφάνερα ικανός να διαδραματίσει. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 7ης Ιουνίου στην Ελλάδα και στην Καρδίτσα διότι είναι το μοναδικό κόμμα που έχει πρόταση -βούληση και δυναμική να κάνει την Ελλάδα κυρίαρχη στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα συνεργείων ΟΣΔΕ
Επόμενο άρθρο Αγώνας ταχύτητας για τους Δημάρχους του Νομού