Ιδρύονται νέες θέσεις διδακτικού ερευνητικού προσωπικού


         Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος ανακοίνωσε ότι ιδρύονται 35 νέες οργανικές θέσεις Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με σκοπό την κάλυψη των εκπαιδευτικών και επιστημονικών αναγκών του Ιδρύματος.

        Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους Υφυπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Λέγκα και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σ. Ταλιαδούρου και μετά από πρόταση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Αναμένεται η δημοσιοποίηση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

        Ο κ. Ταλιαδούρος σε δηλώσεις του επεσήμανε:

«Στόχος της Κυβέρνησης από το 2004 έως και σήμερα είναι η στήριξη και  αναβάθμιση της ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης ώστε το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο να είναι ποιοτικό και ανταγωνιστικό μέσα στο σύγχρονο ευρωπαϊκό και διεθνές εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει εμπράκτως τη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, προβαίνοντας στις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις, αυξάνοντας ετησίως και σε πραγματική βάση τη χρηματοδότηση και καλύπτοντας τις ανάγκες των Ιδρυμάτων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να εξασφαλίζεται , μέσα στη κοινωνία της γνώσης και της παγκοσμιότητας,  καλύτερο μέλλον για τους νέους της χώρας μας

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε στην αναβάθμιση και ανάπτυξη των Περιφερειακών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Για το λόγο αυτό μεριμνούμε ώστε να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή. Παράλληλα εκσυγχρονίζουμε τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά τους Προγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας για να προσφέρουν στους αποφοίτους τους τα εφόδια που είναι απαραίτητα στην εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης και της τεχνολογίας.

Με την υλοποίηση αυτών μας των στόχων το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει εξελιχθεί σε ένα Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης εφάμιλλο των Ευρωπαϊκών με αντικείμενα σπουδών που προτιμούν οι υποψήφιοι φοιτητές και αποφοίτους που απορροφούνται άμεσα από την αγορά εργασίας».

Προηγούμενο άρθρο Παράλληλες πολιτικές εκδηλώσεις
Επόμενο άρθρο Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στις εκλογές των εκπαιδευτικών