Ανοιχτή επιστολή


 

      Κε  Διευθυντά.

Διαβάζοντας σήμερα στην εφημερίδα σας, τις δηλώσεις του Κου Νομάρχη, για τις παροχετεύσεις νερού του Σαββατοκύριακου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, με αναγκάζουν να απαντήσω και δια μέσου του Τύπου, ότι η ανακοίνωση του Κου Νομάρχη, ότι έγινε σπατάλη νερού, τη στιγμή που δεν υπήρχε ανάγκη, χωρίς καμία συνεννόηση, τη θεωρώ ατυχή ή δεν ξέρω τι άλλο

εξυπηρετούσε.

                                                          

                                                                                                                     Κε Διευθυντά

Την περασμένη εβδομάδα και πριν την εκταμίευση του νερού, επικοινώνησα με τον Κο Νομάρχη και τον ενημέρωσα για την κατάσταση των καλλιεργειών και ζήτησα, για τους Δήμους Παλαμά & Φύλλου άμεση αύξηση παροχέτευσης νερού, διότι οι καλλιέργειες βαμβακιού και καλαμποκιού, είχαν άμεση ανάγκη νερού.

    Τότε ο Κος Νομάρχης μου απάντησε ότι έκανε το σχετικό έγγραφο για να αυξηθεί η παροχέτευση νερού αλλά δυστυχώς η Περιφέρεια την αγνόησε και μου συνέστησε, τόσο στον Κο Δήμαρχο όσο και σε μένα, να κάνουμε  προσωπική παρέμβαση στην Περιφέρεια για την αύξηση της παροχής νερού.

   Όντως η Περιφέρεια αύξησε την παροχή νερού, για δύο μέρες σε 1.200.000 μ3 νερού ημερησίως. Ο μεν Καλέτζης πήρε νερό και έφτασε μέχρι και τον Δήμο Παλαμά, χωρίς να φύγει και να σπαταληθεί ούτε μία σταγόνα νερού, γιατί όλο το αρδευτικό δίκτυο ήταν άδειο. Δυστυχώς όμως δεν συνέβη το ίδιο στις περιοχές Γοργοβιτών, Μάρκου, Καλυβακίων, Παλαμά και Ερμήτσι, διότι η παροχέτευση νερού, που γίνεται στην πόρτα του Καρποχωρίου δεν ήρθε ούτε μία σταγόνα νερού. Ήταν τόσο αυξημένες οι ανάγκες νερού στις παραπάνω περιοχές, που εάν δεν έβρεχε θα είχαμε μεγάλη έκρηξη αγανάκτησης και οργής από τους παραγωγούς.

                                                                Κε Διευθυντά.

   Δεν γνωρίζω γιατί έγιναν αυτές οι δηλώσεις του Κου Νομάρχη, όπως μεγάλη παροχέτευση και σπατάλη νερού, χωρίς καμία συμφωνία. Εκείνο που έχω να επισημάνω εγώ είναι ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη νερού προς τις περιοχές αυτές και έπρεπε να αυξηθεί η παροχή νερού, διότι με την υπάρχουσα τότε παροχέτευση των 400.000 μ3 νερού, δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση, να πάρουμε νερό στις παραπάνω περιοχές και σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να παρακάμπτονται οι συμφωνίες, διότι θα ήταν δώρο άδωρον εάν το νερό ερχόταν στις συμφωνημένες ημερομηνίες, δηλαδή 5 – 10/06/2009.

    Δοθείσης της ευκαιρίας θα ήθελα να επισημάνω ότι πρέπει ο Κος Νομάρχης να επιληφθεί ο ίδιος προσωπικά του θέματος της διανομής νερού από τις πόρτες του Καρποχωρίου, ούτως ώστε να έχουμε δίκαια κατανομή και διαρκή ροή νερού προς τις περιοχές των Δήμων Κάμπου, Άρνης, Παλαμά και Φύλλου.

   Εάν τούτο δεν γίνει πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε αρνητικές επιπτώσεις και τη δίκαιη αγανάκτηση των παραγωγών των παραπάνω Δήμων.

   Κάνω επίσης έκκληση προς τον Κο Νομάρχη, να σχεδιάσει προσωπικά την δίκαιη και διαρκή παροχέτευση νερού από την λίμνη Σμοκόβου (Οικολογική Παροχή) η οποία μπορεί να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τον άξονα άρδευσης Ματαράγκας – Γοργοβιτών – Μάρκου – Καλυβακίων – Παλαμά και Ερμητσίου για να καλυφθούν οι ανάγκες άρδευσης σε αυτές τις δύσκολες περιοχές.

Με τιμή

Παλαμάς  27/05/2009

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

                                       

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα συνεργείων για σήμερα Πέμπτη
Επόμενο άρθρο Παράλληλες πολιτικές εκδηλώσεις