Καλημέρα σας κ. Καραμανλή


 Κύριε Πρωθυπουργέ, όπου και αν βρίσκεστε σήμερα, ελπίζουμε ότι θα αφιερώσετε λίγο χρόνο για να διαβάσετε όσα ξεχάσατε σε σχέση με την Καρδίτσα που χθες επισκεφθήκατε. Σημαντικό είναι όταν ένας Πρωθυπουργός επισκέπτεται οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και πάντοτε τον καλωσορίζουμε, τουλάχιστον στο δικό μας Νομό. Πιο σημαντικό όμως είναι να εξηγεί στους πολίτες γιατί δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις του και γιατί η οικονομική κατάσταση του Νομού είναι χειρότερη σήμερα απ’ ότι ήταν πριν αναλάβει ο ίδιος Πρωθυπουργός.

Όπως γνωρίζετε, κ. Καραμανλή, σοβαρότατα θέματα του Νομού Καρδίτσας, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, την ποιότητα της ζωής τους, την ανάπτυξη του τόπου, αλλά και την οικονομική του επιβίωση, βρίσκονται στο μηδέν με ευθύνη της κυβέρνησής σας. Όλα αυτά τα παρακάμψατε. Ενδεικτικά πρέπει να σας θυμίσουμε τα πιο κάτω:

  • Οι αγρότες ταλαιπωρούνται με το χαράτσι του ΟΣΔΕ και ο Υπουργός σας επιδεικνύει μοναδική ανεπάρκεια στο να εφαρμόσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί τόσο σε Ευρωπαϊκό, όσο και σε Ελληνικό επίπεδο.
  • Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που αφορά περίπου 1.000 ηλικιωμένους Καρδιτσιώτες, βρίσκεται σε διαδικασία απαξίωσης, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις.
  • Το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας είναι σε τραγική κατάσταση, παρά τις επί 5 χρόνια υποσχέσεις συντήρησης και επέκτασής του.
  • Δεν έχει δοθεί χρηματοδότηση για το Κλειστό Γυμναστήριο του Νομού, παρότι έχει υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής προ πολλών μηνών.
  • Ουδείς ενδιαφέρεται για την ίδρυση Διοικητικού Πρωτοδικείου στην Καρδίτσα, παρά τις υποσχέσεις που δίδονται συνέχεια από τότε που ήσασταν αντιπολίτευση μέχρι σήμερα.
  • Ακόμη περιμένουμε να θεσπιστεί οικολογικό όριο για τη λίμνη Πλαστήρα, για το οποίο μάλιστα υπάρχει σχετική μελέτη του αρμόδιου Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ.
  • Στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης η μια κερκίδα είναι κλειστή διότι πρέπει να αντικατασταθεί, αλλά το έργο δεν χρηματοδοτείται.
  • Η διαχείριση – εξοικονόμηση υδάτων στο Νομό μας στερείται σχεδιασμού και έργων.
  • Η σιδηροδρομική σύνδεση ουσιαστικά υποβιβάζεται, με απειλή σχεδόν πλήρους διακοπής.
  • Η ανεργία καλπάζει και η οικογενειακή οικονομική δυνατότητα συνεχώς φθίνει στο Νομό μας.

Εάν κύριε Πρωθυπουργέ κάνατε μια βόλτα στα χωριά του Νομού μας, θα βλέπατε τα καφενεία κλειστά μετά τις 8 το απόγευμα γιατί, όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, οι αγρότες βρίσκονται σε τέτοια οικονομική δυσχέρεια, ώστε αποφεύγουν ακόμη και την δαπάνη ενός καφέ ή ενός τσίπουρου. Αυτή είναι η Καρδίτσα με την οποία δεν ασχοληθήκατε διότι δεν σας το επέτρεψαν οι επικοινωνιακές υποχρεώσεις που είχατε χθες. Όμως είναι η Καρδίτσα της σκληρής πραγματικότητας. Είναι η Καρδίτσα των αγροτών που θυμούνται με θλίψη την υπόσχεση «όλα τα κιλά – όλα τα λεφτά», που περιμένουν ακόμα να πάτε εσείς προσωπικά στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτείτε δίκαιη επίλυση των προβλημάτων τους, που περιμένουν ακόμα να μειώσετε τον ΦΠΑ, που περιμένουν ακόμα να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ μέσα σε τρεις μήνες, όπως υποσχεθήκατε. Δεν θα περιμένουν όμως για πολύ ακόμα και θα σας το αποδείξουν την μεθεπόμενη Κυριακή.

Προηγούμενο άρθρο Επικίνδυνη και για τη δημόσια υγεία η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ