Ο κ. Μπουγουλιάς και η επιλεκτική του μνήμη


Επανήλθε προχθές ο κ. Μπουγουλιάς με δημοσίευμά του για να μας επιπλήξει για την στάση μας και τις απόψεις μας σε μια σειρά θεμάτων που απασχόλησαν το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 14-5-2009.

Μεταξύ άλλων μας κατηγόρησε ότι δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε μετά από 2½ χρόνια ότι έχουμε χάσει τις εκλογές. Νομίζω όμως ότι μάλλον ο κ. Μπουγουλιάς δεν κατάλαβε ακόμα ότι την διοίκηση του δήμου εδώ και 2½ χρόνια ασκούν άλλοι και όχι εμείς. Και έτσι συνεχίζει να ζητά από μας ευθύνες για τα χάλια του δήμου, του δημοτικού συμβουλίου, της ΔΕΥΑΚ, για όλα τα δημοτικά θέματα, αφιερώνοντας σε μας τα 4/5 της κριτικής του, περιοριζόμενος στο τέλος να ψελλίσει και κάτι για την σημερινή διοίκηση, χωρίς να της καταλογίζει όμως σοβαρές ευθύνες.

Κε Μπουγουλιά, δυστυχώς για όλους μας, διοίκηση στον δήμο πλέον ασκεί ο κ. Βερίλλης και δυστυχέστατα στην ΔΕΥΑΚ ο κ. Παλαμιώτης. Και για τα δύο αυτά κακά, εσείς και η παράταξη της οποίας είστε επικεφαλής και με την οποία δεν εκλεγείκατε δημοτικός σύμβουλος, έχετε σημαντική ευθύνη. Σταματήστε λοιπόν να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα, και ελάτε αν μπορείτε με συγκεκριμένες προτάσεις. Εμείς πάντως από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου χρόνου τόσο με συνέντευξή μας την 1-9-08 όσο και με δημοσίευμά μας την 25-9-08 κάναμε συγκεκριμένες και πιστεύω σωστές προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο και μόνον μετέχουμε. Πλην όμως ακόμα περιμένουμε από αυτούς που έχουν την ευθύνη να μας απαντήσουν.

Πάντως από τον κ. Μπουγουλιά δεν είδαμε κάποια παρέμβαση σε σοβαρά θέματα του δήμου, παρά το ότι στο τελευταίο μόλις εξάμηνο καταγγείλαμε στην κοινή γνώμη τις (μη) ενέργειες του κ. Βερίλλη και των συνεργατών του σχετικά με την διακοπή σύνδεσης κατοικιών και καταστημάτων με το φυσικό αέριο, την παράνομη κατασκευή σε πάρκα και πλατείες αποσυμπιεστών, την κουτοπόνηρη συμπεριφορά του δήμου απέναντι στους επαγγελματίες σχετικά με το τέλος παρεπιδημούντων, την απουσία της Καρδίτσας από το μοίρασμα των πιστώσεων για ποδηλατοδρόμους, την προσπάθεια αρπαχτής μέσω προγράμματος προληπτικής ιατρικής, την παραχώρηση σε ιδιωτική εταιρία όλων των σχολείων για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών χωρίς κανένα όφελος για τον δήμο, την παραχώρηση πάλι σε ιδιωτική εταιρία της εκμετάλλευσης των θέσεων στάθμευσης, το κλείσιμο του ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ, τον χορό των παραποιημένων στοιχείων σχετικά με τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τον περιφερειακό στην σχολή αστυνομίας που αποκόπτει πολλούς επαγγελματίες από την πόλη, την κατάσταση των δημόσιων χώρων (δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, παιδικές χαρές κλπ).

Όλως περιέργως (;) όμως ο κ. Μπουγουλιάς θυμήθηκε να αναφερθεί και να δικαιώσει την πολιτική της ΔΕΥΑΚ στο θέμα της χρέωσης του νερού στην Καρδιτσομαγούλα, ζητώντας ίση μεταχείριση των κατοίκων της Καρδιτσομαγούλας με αυτούς της Καρδίτσας. Δεν απορούμε με την ενασχόλησή του με την ΔΕΥΑΚ. Απορούμε μόνον (αφού μιλάει για ίση μεταχείριση), γιατί δεν αναφέρεται και στην κάθε άλλο παρά ίση μεταχείριση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ τουλάχιστον στο θέμα των αυξήσεων των αποδοχών τους.

Χρήστος Τέγος

Προηγούμενο άρθρο 1014 επενδυτικά σχέδια ενισχύονται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Οι ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές εκλογές