Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ


Στη λαϊκή αγορά της Καρδίτσας περιόδευσε το πρωί η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, συνοδευόμενη από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Γιαννακά συνομίλησε με παραγωγούς και καταναλωτές, ζήτησε την ψήφο τους στις ευρωεκλογές ώστε να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ από ισχυρή θέση να παλέψει για τα δικαιώματα των αγροτών και το αγροτικό εισόδημα, ενώ στη συνέχεια σε δηλώσεις της αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Αχελώου, τονίζοντας πως χρειάζεται μια αλλού είδους διαχείριση. Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Ευρωεκλογές

 «Η ακρίβεια, η επισφαλής εργασία, η ανασφάλιστη εργασία, η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, η οικονομική κατάσταση της χώρας και η οικονομική κατάσταση του κάθε Έλληνα και της κάθε μίας Ελληνίδας είναι ζητήματα που αφορούν την πολιτική μας σκηνή, είναι όμως και ζητήματα  που αφορούν το μεγάλο στοίχημα της Ευρώπης που θέλουμε.

Η Ευρώπη πέρα από τα κοινοτικά κονδύλια, πέρα από το Ταμείο Συνοχής, πέρα από τη στήριξη του εισοδήματος του Έλληνα πολίτη, πέρα από μία θεσμική οικογένεια που αποτελεί για την Ελλάδα αφορά επίσης ζητήματα της καθημερινότητας του καθενός μας.

Με την έννοια αυτή στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε όμως για την Ελλάδα. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Με την ψήφο μας συμμετέχουμε στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, αποφασίζουμε για τη μεγάλη ανατροπή που θα γίνει στις εθνικές εκλογές, δίνουμε όμως την ψήφο μας για την Ευρώπη που θέλουμε. Για μία Ευρώπη που δεν θα πρέπει πια να είναι συντηρητική αφού οι πολιτικές των συντηρητικών κυβερνήσεων της Ευρώπης είναι αυτές που οδήγησαν στα μεγάλα  οικονομικά αδιέξοδα.

Όλα τα στελέχη από την πυραμίδα του ΠΑΣΟΚ μέχρι το στέλεχος της πιο μικρής επαρχιακής περιοχής δηλώνουμε παρόντες σε αυτή τη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών.

Είναι μια μάχη που δεν έχει μόνον ένα εσωτερικό διακύβευμα, δεν είναι μόνον μία μάχη – δημοψήφισμα, είναι μία μάχη πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές. Είναι μία μάχη που αφορά το 70% των Ευρωπαϊκών αποφάσεων που έχουν να κάνουν με τη χώρα μας. Αφορά τον καθένα ξεχωριστά.

Αγροτικά

             

Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται από το 1981 με τον Ανδρέα Παπανδρέου για τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα. Από τότε και μέχρι σήμερα χάρη στους αγώνες που κάναμε και τις διεκδικήσεις 3 δις ευρώ δίνονται κάθε χρόνο στους Έλληνες αγρότες. Τα τελευταία 5 χρόνια δυστυχώς οι διεκδικήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το αγροτικό εισόδημα έχουν θαφτεί. Το αγροτικό εισόδημα πλήττεται, η αγροτική οικονομία έχει θαφτεί επίσης, τα χρήματα των Ελλήνων αγροτών που τα δικαιούνται βρίσκονται στα συρτάρια των Βρυξελλών. Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να ανανεωθούν με μια ισχυρή παρουσία των Ελλήνων σοσιαλιστών στα θεσμικά όργανα των Βρυξελλών ώστε το αγροτικό εισόδημα να συνεχίσει να ενισχύεται με κοινοτικές ενισχύσεις, αλλά να ξεκινήσουμε και μία μεγάλη συζήτηση για τις νέες καλλιέργειες.

Αχελώος

Είναι ένα ζήτημα που αφορά τους δύο Νομούς, αφορά τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, αφορά το Θεσσαλικό κάμπο.

Όπως ξέρετε από τα ύδατα του Αχελώου ζει αυτή τη στιγμή όχι μόνον η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, όχι μόνον οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά ζει και τρέφεται η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Πιστεύουμε, οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας που δεν θέλουν την εκτροπή, να καταλάβουν ότι ο Θεσσαλικός κάμπος χρειάζεται μια άλλη  μεταχείριση. Ένα έργο φαραωνικό για το οποίο ήδη ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα.

Χρειάζεται σωστότερη διαχείριση των υδάτων τοπικά, χρειάζεται έναν άλλος προσανατολισμός, χρειάζεται να αλλάξει σελίδα. Είναι ένα ζήτημα που έχει κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι ένα θέμα όπου θα πρέπει να σταθούμε σοβαρά και πάνω από τοπικισμούς. Πρέπει να το δούμε γενικότερα μέσα από τα κόμματα, είναι ένα θέμα διαχείρισης των υδάτων και θα πρέπει να δούμε τι συμφέρει και τι δεν συμφέρει το περιβάλλον και τους υδάτινους πόρους.

   

Προηγούμενο άρθρο Φιλανθρωπικός αγώνας βόλεϊ μεταξύ ΣΠΑΚ – διεθνών παλαιμάχων
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται το πρόγραμμα ελέγχου οπτικής οξύτητας μαθητών