Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης


[Από τον Γιάννη Μαγκριώτη που περιοδεύει στο Νομό μας ]

Κάλεσμα για νίκη στις ευρωεκλογές, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για τη νίκη στις εθνικές εκλογές, απηύθυνε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης σε ομιλία που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης σε συγκέντρωση στο Παλαμά Καρδίτσας. Ο κ. Μαγκριώτης άσκησε επίσης δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση και υπογράμμισε πως η χώρα χρειάζεται για πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σίσκος

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ κ. Θανάσης Σίσκος, στην ομιλία του ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά μου δίνεται η ευκαιρία ως γραμματέα της Νομαρχιακής  Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ  Καρδίτσας να καλωσορίσω στον Παλαμά τον πολιτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Εργα και βουλευτή  Α’ Θεσσαλονίκης, αγαπητό φίλο από τα φοιτητικά μας χρόνια τον Γιάννη Μαγκριώτη. Είμαστε σήμερα εδώ άνθρωποι του μόχθου, της αγροτικής παραγωγής, του τοπικού εμπορίου, της επιστήμης, του πολιτισμού, της νέας γενιάς και της τρίτης ηλικίας. Η συνάντηση μας γίνεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τους πολίτες και κυρίως για τους εξαπατημένους από την Κυβέρνηση  αγρότες, με τη φτώχεια που επικρατεί, την ανασφάλεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την απαξίωση όλων των θεσμών, την έξωση από την σφαίρα της διοίκησης των αξιών που πρέπει να χαρακτηρίζουν τα δημόσια πρόσωπα, δηλαδή της ευθύνης, του καθήκοντος και της προσφοράς και όλα αυτά είναι αποτελέσματα της συντηρητικής κα αναχρονιστικής πολιτικής της Ν.Δ. Η χώρα είναι σε κρίση:

Είναι σε κρίση γιατί η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνησή της, απαξίωσε τη χώρα στο διεθνές περιβάλλον για να αποκτήσει εσωτερικά πολιτικά ερείσματα και άλλοθι και τώρα το πληρώνει η χώρα. Είναι σε κρίση γιατί η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνησή της κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν την οικονομία και έτσι τώρα όλοι αντιλαμβάνονται ότι πέντε χρόνια καταστροφικής πολιτικής μπορούν να οδηγήσουν σε τραγική κατάσταση τη χώρα και τη μέση ελληνική οικογένεια. Η χώρα είναι σε κρίση γιατί η Ν.Δ. και η κυβέρνηση διέλυσε και διαλύει το κράτος πρόνοιας και τους θεσμούς του. Το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργικής αδυναμίας. Το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα είναι ανίκανα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους γιατί η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνησή της τα τσάκισαν στα βράχια των τοξικών ομολόγων.

Είναι σε κρίση γιατί απαξιώνει και υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία.

Η δημόσια διοίκηση από αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης και προόδου της χώρας, από μέσο εξυπηρέτησης των πολιτών μετατράπηκε σε μέσο συσσώρευσης πολιτικής κοινωνικής και οικονομικής ισχύος των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνησή της αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση. Κάθε μέρα αποδεικνύουν γιατί η χώρα χρειάζεται νέα κυβέρνηση. Η χώρα χρειάζεται νέα κυβέρνηση που με σχέδιο να δίνει λύση στα προβλήματα των πολιτών και σταθερή πυξίδα στην χώρα. Χρειάζεται πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι πολιτικές συνθήκες αυτό το πολιτικό περιβάλλον που διαμόρφωσε η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Καραμανλή πρέπει να ανατραπεί και ανατρέπονται. Για την ανατροπή αυτών των πολιτικών συνθηκών η προσπάθεια που καταβάλουν ο πρόεδρος μας ο Γιώργος Παπανδρέου με τον πολιτικό του λόγο, τον πολιτικό του πολιτισμό, με το αξιακό σύστημα που εμπεριέχεται και εκπέμπεται από την καθημερινή στάση ζωής του, τον εθνικό και διεθνή του ρόλο, αλλά και απ’ όλα τα στελέχη και τα μέλη μας, που με οδηγό τις αρχές της συμμετοχικής δημοκρατίας δίνουν ανθρωπιστικό και δημοκρατικό περιεχόμενο στην πολιτική φέρνει ήδη τα πρώτα αλλά συντριπτικά αποτελέσματα. Το πολιτικό κλίμα άλλαξε και αλλάζει συνεχώς υπέρ του ΠΑΣΟΚ και αλλάζει για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και αλλάζει απ’ όλους εσάς που αρνείστε να συμβιβαστείτε με τις πολιτικές που φέρνουν φτώχεια, που φέρνουν ανεργία, που φέρνουν τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τον αυταρχισμό και τις πελατειακές σχέσεις.

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, οι φίλοι και οι πολίτες παίρνουν τον λόγο συμμετέχουν μιλούν δημόσια δυναμώνουν οργανωτικά και πολιτικά το κίνημά μας.

Κάνουν την ανατροπή δική τους υπόθεση. Εκφράζονται, συνδιαμορφώνουν, συμβάλουν στον τελικό προγραμματικό μας λόγο. Και είναι απόψε εδώ, μια ευκαιρία, να σας καλέσω να πάμε παντού στις τοπικές κοινωνίες να συναντήσουμε όλους τους πολίτες να μιλήσουμε για το πρόγραμμα μας και να τους καλέσουμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ να διορθώσουμε την πορεία της χώρας.

Έχουμε μπροστά μας αγώνες. Όλοι μαζί με οδηγό τις αρχές του ευρωπαϊκού διαφωτισμού και πολιτισμού για ένα κράτος δίκαιο, δημοκρατικό και αποτελεσματικό ας γεννήσουμε την ελπίδα στον τόπο ώστε να ξαναφέρουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Εμείς δίνουμε τον καλό αγώνα να ενεργοποιούμε, να κινητοποιούμε τον πολίτη, δίνουμε τον αγώνα για τον πολίτη, με τον πολίτη, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη, για μια Ελλάδα και μια Ευρώπη δικαιοσύνης, για μια Ελλάδα αλληλεγγύης μια Ελλάδα που να έχει φωνή. Σε αυτές τις εκλογές δίνουμε μια μάχη για  να ηττηθούν οι νεοσυντηρητικές πολιτικές που γέννησαν την κρίση, την διαφθορά και τη φτώχεια. Μια μάχη, που πρέπει να κερδηθεί για την αλλαγή στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η νίκη της Σοσιαλδημοκρατίας στις κάλπες του Ιουνίου είναι νίκη πρώτα απ’ όλα  για μια Ευρώπη κοινωνική. Είναι νίκη για την Ευρώπη των πολιτών για την Ευρώπη της «Πράσινης Ανάπτυξης» και της κοινωνικής προστασίας. Η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές είναι υπόθεση μας, η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές θα μετατρέψει τη βραδιά της 7ης Ιούνη σε γιορτή ΟΛΩΝ των πολιτών, σε γιορτή της δημοκρατίας».

Προηγούμενο άρθρο Σύμβαση ύψους 685.000 € για την ανακαίνιση του Εργατικού Κέντρου
Επόμενο άρθρο Στην «μάχη» των πανελλαδικών οι μαθητές