Το «χαράτσι» του ΟΣΔΕ, ο αδιόρθωτος κ. Χατζηγάκης και η κλειστή Βουλή


 Η κυβέρνηση Καραμανλή έκλεισε τη Βουλή, οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν το «χαράτσι» του ΟΣΔΕ και ο αδιόρθωτος κ. Χατζηγάκης, επιβεβαιώνοντας συμπεριφορά και πρακτικές παλαιοκομματικής κοπής, μοιράζει ακατανόητες υποσχέσεις και λέει ό,τι θέλει, ξέροντας ότι αφού είναι κλειστή η Βουλή, είναι αδύνατον να κληθεί να δώσει εξηγήσεις και συγκεκριμένες απαντήσεις για τις ανακρίβειές του, τις ψευδείς υποσχέσεις του και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να εμπαίζει και να ταλαιπωρεί τους αγρότες, που υποφέρουν από την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και των καυσίμων και την παράλληλη μείωση των τιμών των αγροτικών προϊόντων. Κατά τη διάρκεια της εαρινής περιόδου, όταν οι αγρότες έχουν να καλύψουν αυξημένες δαπάνες λόγω της σποράς και της έναρξης άρδευσης των καλλιεργειών τους, ο κ. Χατζηγάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέδειξαν για μια ακόμη φορά την γνωστή τους ανακολουθία και ασυνέπεια προς τον αγροτικό κόσμο, αφού διαρκώς άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν.

Παρά την τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή την 9-4-2009, που προβλέπει ότι το κόστος των δηλώσεων ενεργοποίησης το αναλαμβάνει το Δημόσιο και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα καλύψει άμεσα το κόστος της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, η κυβέρνηση δεν προχώρησε ούτε στις αναγκαίες ρυθμίσεις, ούτε στην εκταμίευση των σχετικών πόρων, με αποτέλεσμα την μεγάλη και δικαιολογημένη αναστάτωση των αγροτών τις τελευταίες ημέρες.

Μετά την γενικευμένη και απειλητική κατακραυγή των αγροτών, ο κ. Χατζηγάκης μοίρασε και πάλι ανέξοδες και ανεφάρμοστες υποσχέσεις, αναφερόμενος ακόμη και σε έννοιες, που δεν έχει προσδιορίσει (π.χ. «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες»). Όλες αυτές οι υποσχέσεις δίνονται εν όψει ευρωεκλογών και έχουν ισχύ και αξία ολίγων ημερών. Αμέσως μετά, οι αγρότες θα ξαναβρεθούν μπροστά στο πρόβλημα. Μια αναξιόπιστη κυβέρνηση, όπως η κυβέρνηση της Ν.Δ., το μόνο που προσπαθεί είναι να κερδίσει χρόνο χωρίς πολιτικές, χωρίς ουσία, χωρίς σοβαρότητα.

Είχαμε πει και επαναλαμβάνουμε: αγρότες μην τους πιστεύετε. Δεν έχουν ευαισθησία, δεν τους «ακουμπούν» τα προβλήματα των αγροτών, τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό της επικοινωνιακής τακτικής. Αυτοί που έκλεισαν τη Βουλή για να παραγράψουν τα σκάνδαλα, θα σεβαστούν τους αγρότες;

Προηγούμενο άρθρο Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ με 44%
Επόμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας