Περιοδεία Νομάρχη σε Σταυρό, Αγ. Θεόδωρους & Καρποχώρι


Περιοδεία πραγματοποίησε ο Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος στο Σταυρό, τους Αγ. Θεόδωρους και το Καρποχώρι. Το Νομάρχη συνόδευαν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βαγγέλης Κατσαρός, οι Αντινομάρχες Βασίλης Νίκου, Ερμιόνη Βασιλού, Γιώργος Παπάρας και Θάνος Τότσικας, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Γιάννης Σβάρνας, Βέτα Καρακαξά και Κώστας Τέλιος και ο Γενικός Γραμματέας Απόστολος Γκούβης.

Στον Σταυρό η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του Καραγιάννη Αποστόλη, παρουσία του Δημάρχου της περιοχής Κώστα Παπαλού, του Πρόεδρου Ευθύμιου Σιακάρα και κατοίκων του χωρίου και αναφέρθηκαν κυρίως στην οδική σύνδεση του Σταυρού με τους Αγ. Θεόδωρους όπως και τη βελτίωση του τμήματος της Εθνικής Οδού Καρδίτσα-Δέλτα. Παράλληλα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο κατασκευής λιμνοδεξαμενής στην άκρη του ποταμού Καλέντζη και νέου αντλιοστασίου στην εκτροπή του Λείψιμου δίπλα στο αντλιοστάσιο της Πτελοπούλας.  Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Δήμαρχος στις τοποθετήσεις του και στα δυο χωριά του Δήμου Κάμπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άριστη συνεργασία που διατηρεί με το Νομάρχη στην από κοινού προώθηση όλων των θεμάτων του Δήμου. 

Στους Αγ. Θεόδωρους η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του Γραββάνη Νικόλαου στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Παπαλός, ο Πρόεδρος Νικόλαος Αλεξίου και κάτοικοι του χωρίου.  Τα βασικά αιτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι του χωριού ήταν κοινά με το Σταυρό καθώς αφορούν τις οδικές συνδέσεις μεταξύ των δυο χωριών. Επιπλέον  συζητήθηκαν και διάφορα προβλήματα που δημιουργούνται με τη διέλευση του αυτοκινητόδρομου Ε-65 από την περιοχή καθώς το αγρόκτημα των Αγ. Θεοδώρων κόβεται στη μέση και λοξά.

Στο Καρποχώρι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του Παππά Νίκου  παρουσία των αντιδημάρχων Φώτιου Κάια και Κων/νου Τουλόπουλου καθώς και πολλών κατοίκων. Τα κυριότερα αιτήματα τους είναι η κατασκευή αντλιοστασίου άρδευσης, η βελτίωση του δρόμου Καρποχωρίου- Αγ. Θεοδώρων και η αντιμετώπιση προβλημάτων του Σχολείου. Επίσης συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα της ύδρευσης της περιοχής καθώς υπάρχουν διάφορα προβλήματα και έγινε αναφορά της μελέτης ύδρευσης της ανατολικής πλευράς. Τέλος ζητήθηκε η αμμοχαλικόστρωση δρόμων πρόσβασης σε κτηνοτροφικές μονάδες και η παρέμβαση του Νομάρχη  για την μη πληρωμή των εξόδων των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Για τα αρδευτικά έργα που συζητήθηκαν και στα τρία χωριά ο Νομάρχης  ανέφερε πως θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα Μπαλτατζής. Όσον αφορά το φράγμα στον ποταμό Καλέντζη αν δεν κατασκευαστεί εντός του έτους από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας  θα κατασκευαστεί από κοινού με τους εμπλεκόμενους Δήμους. Για το δρόμο Καρδίτσα- Δέλτα υπάρχει ήδη δέσμευση του Γραμματέα της Περιφέρειας για ένταξη μελέτης στο ΕΣΠΑ.

Σχετικά με τον Ε65  ανέφερε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατασκευή του δρόμου. Αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που ασκεί από τη μεριά του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την πληρωμή και των υπολοίπων δικαιούχων του  προγράμματος Νιτρορύπανσης (καλλιεργητές καλαμποκιού, πιπεριάς, λαχανικών) και ενημέρωσε για το πρόγραμμα LEADER που αναμένεται να προκηρυχτεί άμεσα. Στη διάρκεια της συζήτησης τόνισε ιδιαίτερα το ζήτημα των αγροτικών υποδομών καθώς αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο  για να το μέλλον του αγροτικού τομέα, για να μπορούν να μείνουν οι νέοι στα χωριά τους.

Ο Νομάρχης ανέφερε «Η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι μια πολιτική που εφαρμόσαμε από την αρχή της θητείας μας γιατί έτσι μπορεί να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως η ταχύτητα υλοποίησης των έργων της Νομαρχίας Καρδίτσας έχει διπλασιαστεί και το πρόγραμμα μελετών που προωθείται είναι ίσως από τα μεγαλύτερα στην χώρα σε σχέση με άλλους Νομούς».

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για τις επαγγελματικές άδειες στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Με πιλότο την τεχνολογία