Νέα Ερώτηση 31 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον Περιφερειάρχη


Με νέα Ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης  και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 31 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εγκαλούν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για κομματικές μεταθέσεις υπαλλήλων του Δασαρχείου Καρδίτσας, περιφρόνηση αποφάσεων των Δικαστηρίων και επιχείρηση ματαίωσης αναδάσωσης έκτασης δάσους που παρανόμως καταπατήθηκε και αποψιλώθηκε. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

2. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

3. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας περιφρονεί τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, μεταθέτει παρανόμως υπαλλήλους του Δασαρχείου Καρδίτσας και επιχειρεί να ακυρώσει αναδάσωση έκτασης στη Λίμνη Πλαστήρα.

Κύριοι Υπουργοί,

Συνεχίζονται, με χειρότερο μάλιστα τρόπο, οι κομματικές διώξεις, στο Δασαρχείο Καρδίτσας και η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης καταπάτησης έκτασης δάσους από τον τότε Διευθυντή Δασών Καρδίτσας. Συντονιστής αυτών ο Γεν. Γραμ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα :

Με την Ερώτηση μας 13686/3-2-09 προς υμάς, καταγγείλαμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τις κομματικές – εκδικητικές μεταθέσεις υπαλλήλων του Δασαρχείου Καρδίτσας, καθώς και για την επιχείρηση «κουκουλώματος» της σχετικής υπόθεσης καταπάτησης έκτασης δάσους από τον τότε Διευθυντή Δασών Καρδίτσας. Οι απαντήσεις σας που εδόθησαν στην Ερώτησή μας χαρακτηρίζονται (τουλάχιστον) από έλλειψη ενδιαφέροντος και από παραπληροφόρηση. Δεν ευαισθητοποιήθηκε η κυβέρνησή σας, τουναντίον απέδειξε ότι ανέχεται τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. Η συνέχεια, ως αποτέλεσμα, είναι χειρότερη.

Το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας με τις 33 και 34/2009 αποφάσεις του ανέστειλε τις ως άνω κομματικές – εκδικητικές μεταθέσεις των υπαλλήλων του Δασαρχείου Καρδίτσας, τις οποίες είχε αποφασίσει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Ο τελευταίος, αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους υπαλλήλους, που επί 4μηνο τους ταλαιπώρησε με τις παράνομες αποφάσεις του και αντί να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, τις περιφρόνησε και εξέδωσε εκ νέου ίδιες παράνομες δικές του αποφάσεις δυσμενών – κομματικών – εκδικητικών μεταθέσεων των ιδίων υπαλλήλων!!! Η αλαζονεία της αποχωρούσας κυβέρνησης αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο. Περιφρονούνται βάναυσα ακόμη και οι αποφάσεις των Δικαστηρίων, στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας.

Αλλά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας δεν αρκέστηκε σ’ αυτά. Παρά τις σαφείς εντολές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (έγγραφα με αρ. πρωτ. 098086/933/13-3-2009 και 100002/1318/27-4-2009) για την κήρυξη ως υποχρεωτικά αναδασωτέας, σύμφωνα με το άρθρο 117 του Συντάγματος, της έκτασης δάσους στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, την οποία είχε καταλάβει και αποψιλώσει ο τότε Διευθυντής Δασών Καρδίτσας, επιχειρεί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης να ακυρώσει την διαδικασία αναδάσωσης μέσω εκθέσεων παράτυπων Επιτροπών, τις οποίες ούτε ο νόμος προβλέπει, ούτε το Υπουργείο αποδέχεται!

Αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα συνεχίζονται δυστυχώς  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε βάρος της νομιμότητας, της δικαιοσύνης και του Συντάγματος.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι  Υπουργοί

1. Θα λάβουν μέτρα κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τις ως άνω παράνομες ενέργειες και αποφάσεις του ή θα συνεχίσουν να τον καλύπτουν;

2. Με ποιο τρόπο θα σταματήσουν τις εμπαθείς κομματικές διώξεις σε βάρος των υπαλλήλων του Δασαρχείου Καρδίτσας;

3. Με ποιο τρόπο θα διασφαλίσουν το αυτονόητο, δηλαδή την τήρηση του Συντάγματος, για την αναδάσωση της ως άνω καταπατηθείσας και αποψιλωθείσας έκτασης δάσους στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα;

Αθήνα,  7 -5-2009

Οι Βουλευτές

  1. Καρχιμάκης Μιχάλης
  2. Αηδόνης Χρήστος
  3. Δριβελέγκας Γιάννης
  4. Έξαρχος Βασίλης
  5. Kεγκέρογλου Βασίλης
  6. Κουβέλης Σπύρος
  7. Κουτμερίδης Στάθης
  8. Κουτσούκος Γιάννης
  9. Μανιάτης Γιάννης
  10. Μερεντίτη Αθανασία
  11. Μπόλαρης Μάρκος
  12. Μωραΐτης Θανάσης
  13. Νικητιάδης Γιώργος
  14. Νιώτης Γρηγόρης
  15. Ντόλιος Γιώργος
  16. Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
  17. Παντούλας Μιχάλης
  18. Παπαγεωργίου Γιώργος
  19. Πεταλωτής Γιώργος
  20. Ρήγας Παναγιώτης
  21. Ρόβλιας Ντίνος
  22. Σακοράφα Σοφία
  23. Σαχινίδης Φίλιππος
  24. Σκουλάς Γιάννης
  25. Σκραφνάκη Μαρία
  26. Στρατάκης Μανώλης
  27. Τζάκρη Θεοδώρα
  28. Τσιόκας Χάρης
  29. Τσουρή Ελπίδα
  30. Χάιδος Χρήστος
  31. Χυτήρης Τηλέμαχος»
Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Οργανωμένη πάλη του λαού μέσα από τις ταξικές δυνάμεις