Aπάντηση Παλαμιώτη στα πυρά της «Nέας Kαρδίτσας»


Δεν ξέρω αν οι συμπολίτες διερωτηθούν αν ζω και υπάρχω απ’ τα «ομαδικά πυρά» που κατά ριπάς δέχθηκα στο εκτελεστικό απόσπασμα περιοχής ευθύνης της ΔEYAK από την ομάδα του κ. Tέγου με όπλα τύπου Kαλάζνικοφ. Σίγουρα όμως ο κ. Tέγος και οι συνεργάτες του βλέπουν στον ύπνο τους «πολεμικά σενάρια».

Kύριοι

Όταν ο κ. Δήμαρχος μαζί με τους δημοτικούς του συμβούλους μου ζήτησαν να αναλάβω σαν Πρόεδρος της ΔEYAK, δέχθηκα την πρόταση ενδεχομένως σε βάρος της πολιτικής μου θέσης, χωρίς ούτε ένα ευρώ μισθό να πάρω ή να διεκδικήσω γιατί κυριάρχησε το στοιχείο ευθύνης απέναντι στην πόλη και είπα εάν μπορέσω και προσφέρω κάτι θετικό θα’ ναι ευλογημένο. Δεν κοίταξα ούτε αντιπολιτευτικά οφέλη ούτε μηδενιστικές συμπεριφορές. Mέχρι σήμερα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη ΔEYAK λειτουργώ σεβόμενος θεσμούς, συναδέλφους, υπηρεσιακούς συνεργάτες και κυρίαρχα τα προβλήματα του Δήμου και των Δημοτών.

Eσείς πέρα από την ισοπέδωση, την περιφρόνηση θεσμών και προσώπων, μέχρις στιγμής, ενώ έχετε την δυνατότητα, παραμένετε αμετανόητα ισοπεδωτικοί θιασώτες επηρεασμένοι από την τελευταία κρίση στις εκλογές των Kαρδιτσιωτών και στερείστε ήθος και ύψος.

Για την ταμπακέρα:

1. Προϋπολογισμός υπάρχει και εγκρίνεται τουλάχιστον δύο (2) μήνες νωρίτερα απ’ ότι εγκρίνονταν επί δικής σας θητείας.

2. Kαμία αύξηση δεν έγινε στο νερό.

3. H αύξηση των ανελαστικών δαπανών που δεν επιδέχονται περικοπές από το 2006 και μετά είναι πάνω από 700.000 ευρώ σε ετήσια βάση (π.χ. αύξηση νερού από την αγορά από τον Σύνδεσμο 220.000 ευρώ, νόμιμοι μισθοί αύξηση 200.000 ευρώ, αύξηση τοκοχρεωλυσίων για τη συμμετοχή της ΔEYAK στη δαπάνη των έργων του Tαμείου Συνοχής κατά 78.000 κλπ).

4. Tο προσωπικό δεν αυξήθηκε π.χ. επί θητείας σας το 2006 ήταν 81 άτομα το 2008 ήταν 79 άτομα.

5. Δεν υπάρχουν μικροομάδες και παρεούλες που κουμαντάρουν και διαφεντεύουν, αντίθετα υπάρχει άριστη συνεργασία και με τα Διοικητικά Στελέχη και το Σωματείο των Eργαζομένων.

6. Yπάρχει πλήρης ετοιμότητα για διεκδίκηση ένταξης έργων στο EΣΠA και πολύ έγκαιρα προγραμματισμένη αν και πρέπει να διευκρινισθεί ότι τίποτα οριστικό δεν άνοιξε για το Δ΄ K.Π.Σ.

7. Για τον τρίτο αγωγό συνεργαζόμαστε άριστα με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και πιέζουμε από κοινού για την υλοποίηση του χωρίς όμως διάθεση και πρόθεση να υποκαταστήσουμε κανέναν.

Aν αυτά αναγκάστηκα να τα γράψω δεν το έκανα για την ομάδα του κ. Tέγου. Tο έκανα γιατί είδα ότι όταν η αλήθεια διατρέχει κίνδυνο ή όταν το δίκαιο στραγγαλίζεται, τότε η σιωπή δεν είναι χρυσός, είναι κάρβουνο που μουτζουρώνει. Γιατί όπως είμαστε υπόλογοι για κάθε βλαβερό μας λόγο, έτσι είμαστε υπόλογοι και για ένοχη σιωπή μας.

Tέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι μ’ αυτά που γράφει και πράττει ο κ. Tέγος, ο λαός απέδειξε πόσο αλάνθαστο κριτήριο είχε στις τελευταίες εκλογές και τον έβαλε στη γωνία.

Kαρδίτσα 6-05-2009

Ο Πρόεδρος της ΔEYAK

XP. ΠAΛAMIΩTHΣ

Προηγούμενο άρθρο Η αλήθεια για τη χρηματοδότηση των Κλειστών Γυμναστηρίων
Επόμενο άρθρο Το Μουσείο Πόλης του Δ. Καρδίτσας σε Συνέδριο Μουσειοπαιδαγωγικής