Η αλήθεια για τη χρηματοδότηση των Κλειστών Γυμναστηρίων


[ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΒΑΣΙΛΗ ΝΙΚΟΥ]

Σε ότι αφορά  το δημοσίευμα στο προχθεσινό φύλλο της εφημερίδα σας περί χρηματοδότησης για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των κλειστών γυμναστηρίων θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας από το 1998 σχεδίασε, προγραμμάτισε και προχώρησε σε όλες τις διαδικασίες για την κατασκευή των τριών κλειστών Γυμναστηρίων Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου. Εξασφάλισε τους πόρους και προχώρησε δια των υπηρεσιών της στην δημοπράτηση και κατασκευή τους. Ήδη τα τρία (3) κλειστά ολοκληρώνονται και απομένει η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Για το σκοπό αυτό και για την έγκαιρη χρηματοδότηση των τελευταίων εργασιών δόθηκε εντολή και η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών  της Ν.Α. Καρδίτσας εκπόνησε τρεις μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 505.000,00 και συγκεκριμένα:

  • Μελέτη αύλειου κλειστού γυμναστηρίου Μουζακίου 165.000,00
  • Μελέτη αύλειου κλειστού γυμναστηρίου Σοφάδων 175.000,00
  • Μελέτη αύλειου κλειστού γυμναστηρίου Παλαμά 165.000,00

Οι προαναφερόμενες μελέτες ολοκληρώθηκαν στις 10-4-2009 και στις 27-4-2009 ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος και μετά από συνεχή επικοινωνία με τη Γ.Γ. Αθλητισμού απέστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη σχετικά έγγραφα συνοδευόμενα με τους αναλυτικούς προϋπολογισμούς των μελετών το οποίο και κοινοποιήθηκε σε όλους τους Βουλευτές του νομού (βλέπε επισυναπτόμενο έγγραφο) οι οποίοι κινήθηκαν για την υποστήριξη των αιτημάτων.

Ενώ το αίτημα των χρηματοδοτήσεων είχε ευτυχή κατάληξη και για το θέμα αυτό ενημερώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι συμπεριλαμβανομένων και των τριών Δημάρχων, είδαμε ξαφνικά να στήνεται ένα σκηνικό που στόχευε στον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό. Ούτε λίγο ούτε πολύ καταλάβαμε ότι ο Δήμαρχος Μουζακίου όχι μόνο «έβγαλε» πιστώσεις για το κλειστό του Δήμου του αλλά και για τους άλλους δυο Δημάρχους που προφανώς δεν είχαν τέτοιες δυνατότητες. Η κίνηση αυτή είναι αντιδεοντολογική και έναντι των άλλων Δημάρχων και έναντι του Νομάρχη και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας που έχουν αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο για την ολοκλήρωση των κλειστώ γυμναστηρίων. Συστήνουμε λοιπόν στον Δήμαρχο Μουζακίου εφ’ όσον διαθέτει χρόνο και πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων ας βοηθήσει στην χρηματοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας που εδώ και πολύ καιρό έχει ανατεθεί και το οποίο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης παραμένει στα χαρτιά.

Επίσης ενημερώνουμε ότι η ισότιμη συνεργασία μας με όλους τους φορείς  με αλληλοσεβασμό στους ρόλους του καθενός είναι συνειδητή επιλογή μας για το καλό του νομού και στο δρόμο αυτό θα συνεχίσουμε. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν διεκδικεί ρόλους που δεν της ανήκουν ούτε όμως αποδέχεται κινήσεις που στοχεύουν στην υποβάθμισή της. Η τήρηση αυτών των αρχών είναι αναγκαία για την συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων του τόπου μας. Άλλωστε πολύ σωστά το λέει κι ο λαός μας «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Ρόβλια για τους εργαζόμενους στα εκκοκκιστήρια ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ
Επόμενο άρθρο Aπάντηση Παλαμιώτη στα πυρά της «Nέας Kαρδίτσας»