Η Θεσσαλία πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης


  • Πετύχαμε όλους τους  στόχους μας και συνεχίζουμε δυναμικά  με την υλοποίηση του ΕΣΠΑ δήλωσε ο κ. Φ. Γκούπας
  • Ημερίδα της Περιφέρειας σήμερα για φορείς και δικαιούχους του ν. Τρικάλων

Η Θεσσαλία κατάκτησε το στόχο της να γίνει  πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης στη χώρα δήλωσε σήμερα από την Καλαμπάκα ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας κ. Φώτης Γκούπας.

Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των δικαιούχων του  νέου αναπτυξιακού προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013 από το νομό Τρικάλων, ο κ. Γκούπας κάλεσε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων, να περιφρουρήσουν αυτή τη μεγάλη κατάκτηση της Θεσσαλίας και να συνεχίσουν να εργάζονται αποτελεσματικά, παράγοντας έργο και επιτυγχάνοντας ακόμη πιο υψηλούς στόχους.

«Προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο, αξιοποιώντας τη μεγάλη ευκαιρία του ΕΣΠΑ» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, προσθέτοντας ότι στη Θεσσαλία το Πρόγραμμα έχει ξεκινήσει και υλοποιείται με γρήγορο ρυθμό, καθώς έχουν ενεργοποιηθεί προσκλήσεις ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ και εντάσσονται έργα.

Παράλληλα το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Θεσσαλίας,  που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, εμφανίζει σήμερα απορροφητικότητα 115% και παραμένει  στην πρώτη θέση μεταξύ των 25 Περιφερειακών και Τομεακών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στη χώρα στο πλαίσιο του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Όπως δήλωσε ο κ. Γκούπας «οι προσδοκίες μας από το ΕΣΠΑ είναι μεγάλες Δημιουργήσαμε  ισχυρή δυναμική ανάπτυξης  για το σύνολο της Θεσσαλίας κατά την υλοποίηση του ΠΕΠ  και θέλουμε αυτή η προοπτική να συνεχιστεί  και κατά την υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε να υλοποιήσει το σύνολο των στόχων της και αναγνωρίζεται σήμερα ως πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης στη χώρα.

Καταφέραμε να κάνουμε το όραμά μας πράξη και τώρα η ευθύνη μας είναι ακόμη μεγαλύτερη: να στηρίξουμε αυτή τη σημαντική κατάκτηση και να τη διευρύνουμε θέτοντας και επιτυγχάνοντας ακόμη πιο υψηλούς στόχους

Είναι  ώρα ευθύνης για όλους, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποτελεσματικά και να παράγουμε έργο. Μόνο έτσι θα συνεισφέρουμε στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο και  θα γίνουμε συμμέτοχοι στα οφέλη που αυτή θα αποφέρει  σε όλη τη Θεσσαλία».

Αναλυτικότερα στην ολοκλήρωση του Γ ΠΕΠ Θεσσαλίας και τους στόχους που επιτεύχθηκαν σε επίπεδο προσβασιμότητας και οδικών δικτύων, στον  πρωτογενή τομέα, στην  ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος, στο παραγωγικό περιβάλλον και στην ενίσχυση των ανθρώπινων πόρων  αναφέρθηκε στην εισήγησή της η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κ. Ζαμπούνη. Εισηγήσεις σχετικά με την πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας δικαιούχων, το σύστημα διαχείρισης – ελέγχου, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ωριμότητα των έργων έγιναν επίσης από στελέχη της ΕΔΑΠΘ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Τετάρτη 6/5/2009 και ώρα 10 π.μ. στο ξενοδοχείο Metropol στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί ανάλογη ενημερωτική ημερίδα για τους φορείς του νομού Λάρισας, ενώ την Παρασκευή 8/5/2009 και ώρα 10 π.μ. στο ξενοδοχείο Mouzaki Palace στο Μουζάκι, θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των φορέων και δικαιούχων του ΕΣΠΑ από το νομό Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Ρόβλια για το πέτρινο διατηρητέο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας
Επόμενο άρθρο Υπέρβαρο ή παχύσαρκο το 43,9% των μαθητών της Ε΄τάξης δημοτικού