Ερώτηση Ρόβλια για το πέτρινο διατηρητέο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας


Με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, ζητάει να χρηματοδοτηθεί η συντήρηση και ανακαίνιση του πέτρινου διατηρητέου κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Καραϊσκάκη. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: 1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

2) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Θέμα:  Συντήρηση και ανακαίνιση του διατηρητέου κτιρίου στο οποίο στεγάζεται υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καρδίτσα.

Κύριοι Υπουργοί,

Σε κεντρικό σημείο της πόλης της Καρδίτσας (Υψηλάντου και Καραϊσκάκη) ευρίσκεται διατηρητέο κτίριο, ηλικίας άνω των 100 χρόνων, κόσμημα πραγματικό της πόλης και από τα ωραιότερα διατηρητέα της Θεσσαλίας, χτισμένο με πέτρα σκαλιστή. Στο κτίριο αυτό στεγάζεται υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Το ως άνω κτίριο έχει ανάγκη συντήρησης και ανακαίνισης κυρίως στις εξωτερικές όψεις του και στον αύλειο χώρο του, προκειμένου να διατηρηθεί, να αποφευχθούν φθορές του, αλλά και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο. Σχετικά με το θέμα έχει υπάρξει και επιστολή της Ένωσης Επιστημόνων Ν. Καρδίτσας προς την Εθνική Τράπεζα, με αρ. πρωτ. 89/17-3-2009.

Επειδή η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς μας επιβάλλεται, ιδιαίτερα δε στην Περιφέρεια,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για τη συντήρηση και ανακαίνιση του ως άνω διατηρητέου κτιρίου, είτε με κονδύλια της Εθνικής Τράπεζας, είτε του Υπ. Πολιτισμού.»

Προηγούμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας
Επόμενο άρθρο Η Θεσσαλία πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης