Συνάντηση μετά από 32 χρόνια……


Νοσταλγία και αναμνήσεις για τους αποφοίτους Γυμνασίου-Λυκείου Λεονταρίου σχολ. Έτους 1976-1977

Πέρασαν 32 χρόνια από τον Ιούνιο του 1977, τότε που δεκαοχτάχρονα παιδιά αποφοιτούσαμε από το Γυμνάσιο-Λύκειο Λεονταρίου και γεμάτοι όνειρα και ελπίδες ριχνόμασταν στον αγώνα και την περιπέτεια της ζωής.

Η ζωή κύλησε σταγόνα-σταγόνα… παλέψαμε για την ευτυχία της ζωής…….μεγαλώσαμε, ωριμάσαμε, αλλάξαμε…

Μερικά από τα παιδιά αυτά σκέφτηκαν ότι θα ήταν τονωτικό για όλους να ξαναενώσουμε και να δυναμώσουμε τους κρίκους της φιλίας μας, ν’ αναπολήσουμε την ανεμελιά της μαθητικής ζωής, τη ζωντάνια της νιότης, να μοιραστούμε τις εμπειρίες που ζήσαμε στη διάρκεια των τριάντα χρόνων που μεσολάβησαν. Πήραν την πρωτοβουλία και κάλεσαν όλους τους συμμαθητές σε συνάντηση.

Η κινητοποίηση και η συνεισφορά όλων στη προσπάθεια να καταφέρουμε να βρεθούμε ξανά μαζί ήταν καθοριστική.

          Σ’ ένα φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου 2009  η συνάντηση στην ταβέρνα «Δράνος» πριν τη Κτιμένη του Δήμου Ταμασίου.

          Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης Δημήτρης Κουνούκλας και Χρυσούλα Κατσαβριά υποδέχονταν έναν έναν τους προσερχόμενους… Χειραψίες, αγκαλιές, φιλιά, χαμόγελα, προσπάθεια αναγνώρισης των προσώπων, επιφωνήματα χαράς, ήταν η εικόνα της προσέλευσης!!!

 Κάποιοι δεν μπόρεσαν να ‘ρθούν στο ραντεβού, άλλοι δήλωσαν τη παρουσία τους μ’ένα τηλεφώνημα ή με μία επιστολή, οι περισσότεροι όμως ήταν παρόντες, εμφανώς αλλαγμένοι όπως μας φιλοτέχνησε μια τριακονταετία, αλλά με περισσή ζωντάνια και κέφι…αποδεικνύοντας ότι οι ανάγκες στην εξωτερική εμφάνιση ελάχιστη σχέση έχουν με τη ζωντάνια της ψυχής…. Η σκέψη όμως όλων ήταν κοντά σε αυτούς που για σοβαρούς λόγους υγείας δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν:

Αγοραστούδη Κυριακούλα, Αλεξίου Φώτιος, Αργυράκη Ανθούλα, Αργυράκη Ελένη, Βαϊράμης Βάϊος, Δελής Θεόδωρος, Ελευθερίου Βαϊτσα, Επισκόπου  Στάθης, Ζαχόπουλος Νικόλαος, Καλαμποκά Μαριάννα, Καραϊσκος Κων/νος, Κατσαβριά Χρυσούλα, Κουνούκλας Δημήτριος, Κουτσουπιά Χριστίνα, Λότσος Αντώνιος, Μηνάς Γιώργος, Μιχαλούδη Παρασκευή, Μόσχος Βασίλειος, Μπουχώρης Πασχάλης, Οικονόμου Περικλής, Παπαγεωργίου Παρασκευή, Παρνασσού Ελένη, Πολυμερόπουλος Βασίλειος, Ριζογιάννη Φανή, Τριανταφύλλου Γιαννούλα,  Τσιμάκη Αικατερίνη,  Χαντζη Χρυσούλα.

          Σχεδόν όλοι επαγγελματικά αποκαταστημένοι, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και υπηρεσιών, ειδικός γραμματέας υπουργείου, Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, νομικοί, μηχανικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές, τραπεζικοί υπάλληλοι, στρατιωτικοί, πετυχημένοι επαγγελματίες και οικογενειάρχες …

Κατά γενική ομολογία υπήρξαμε μια τυχερή γενιά!!!!

Ευχάριστα εξέπληξε όλους η ευγενική χειρονομία του συμμαθητή Τηλελή Γεωργίου που για επαγγελματικούς λόγους απουσίαζε αλλά φιλοτέχνησε και έστειλε για όλους τους συμμαθητές αναμνηστικά μπρελόκ.

Έκπληξη στη συνάντηση ήταν και η συμμετοχή της καθηγήτριας κας. Αλεξίου.

          Η βραδιά κύλησε όμορφα με φαγητό, τραγούδι, πολλές φωτογραφίες, χαμόγελα, αστεϊσμούς και νοσταλγικές αναπολήσεις!!!!

Λίγο πριν την αναχώρηση συγκινημένοι και ευχαριστημένοι όλοι έδωσαν υπόσχεση να ξανασυναντηθούν σύντομα.

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Ρόβλια για την κατολίσθηση στο Πετροχώρι
Επόμενο άρθρο Hμερίδα για την κακοποίηση του παιδιού & τα ψυχικά τραύματα