Αντίθετοι στους αυτόματους πωλητές & οι βενζινοπώλες Καρδίτσας


Τη ριζική διαφωνία τους με τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και ειδικά για την τοποθέτηση αυτόματων πωλητών, εκφράζουν οι βενζινοπώλες όλης της χώρας και της Καρδίτσας. Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους οι Βενζινοπώλες της χώρας, με την τοποθέτηση αυτόματων πωλητών επιδιώκεται «η πλήρης απαξίωση του ωραρίου και η συγκέντρωση της κατανάλωσης και πάλι σε ορισμένα πρατήρια κεντρικών αξόνων, ανατρέποντας πλήρως τους όρους ανταγωνισμού της αγοράς». Αναφορικά δε, με την υποχρεωτική ενημέρωση του παρατηρητηρίου τιμών, η Ομοσπονδία την χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και άνευ λόγου». Τέλος σε ότι αφορά την τοποθέτηση ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων εισροών – εκροών όγκου καυσίμων οι βενζινοπώλες δηλώνουν κατ’ αρχήν σύμφωνοι, ζητούν ωστόσο να διασφαλιστεί χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ, να ληφθούν υπόψη οι περιπτώσεις πρατηρίων με μικρές καταναλώσεις, κυρίως αυτά της περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών και υπογραμμίζουν ότι τα χρονικά περιθώρια που θέτει το υπουργείο δεν επαρκούν και δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν.

Σύσκεψη των πρατηριούχων της Καρδίτσας

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω και ο Σύλλογος Βενζινοπωλών Καρδίτσας είναι αντίθετος στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον Υπουργό Ανάπτυξης. Ο Πρόεδρος κ. Κουκούλης τόνισε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο Σύλλογος θα συνεδριάσει προκειμένου να καταθέσει και τις δικές του απόψεις στην Ομοσπονδία και από κοινού να αποφασίσουν για την στάση που θα κρατήσει ο κλάδος.

Λήγει η περίοδος διανομής πετρελαίου

Η 30η Απριλίου είναι η τελευταία ημέρα προμήθειας υγρών καυσίμων των πρατηρίων του Νομού μας από τις εταιρείες, ενώ τη 15η Μαΐου είναι η καταληκτική ημερομηνία που μπορεί ένα νοικοκυριό να εξασφαλίσει το πολύτιμο αυτό αγαθό. Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλη, όποιος καταναλωτής θέλει να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης, να φροντίσει να το κάνει άμεσα, διότι μετά την 30η  Απριλίου θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί πετρέλαιο, αφού οι πρατηριούχοι θα προσπαθούν να διώξουν όσο εμπόρευμα έχουν (και δεν θα προμηθεύονται άλλο), με αποτέλεσμα οι δεξαμενές να αδειάζουν η μια μετά την άλλη.

Προηγούμενο άρθρο Εγκαινιάζεται την Κυριακή 26/4 ο ΥΗΣ Λεονταρίου
Επόμενο άρθρο Φυσική δραστηριότητα & διατροφικές συνήθειες μαθητών Καρδίτσας & Τρικάλων