Νέα ερώτηση Ρόβλια για το Νοσοκομείο Καρδίτσας


Με νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, επανέρχεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καρδίτσας, επιμένοντας ιδιαίτερα σε αυτό της Καρδιολογικής Κλινικής, η οποία ουσιαστικά αδυνατεί να λειτουργήσει. Σχετικά με το θέμα, ο κ. Ρόβλιας δήλωσε τα εξής: Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καρδίτσας δεν συνιστούν αιτία αντιπολίτευσης, είναι όμως αιτία ταλαιπωρίας των πολιτών του Νομού μας. Αναδεικνύουμε το θέμα και επιμένουμε, αναμένοντας την άμεση εκδήλωση του ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξει ενεργοποίηση των αρμοδίων. Τα προβλήματα έχουν έγκαιρα επισημανθεί και έπρεπε να έχουν ήδη επιλυθεί. Η καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Θέμα:  Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Κύριε Υπουργέ,

Επανέρχομαι για μια ακόμη φορά στα προβλήματα του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Με Ερωτήσεις που κατέθεσα στη Βουλή τους προηγούμενους μήνες, σας ενημέρωσα για τα κενά σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, αλλά και για τις, εξ αυτών, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στους πολίτες της Καρδίτσας, ενός αγροτικού Νομού, που εξαρτάται άμεσα από τις Κρατικές Υπηρεσίες Υγείας. Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, που έχουν οδηγήσει ουσιαστικά σε αναστολή την καρδιολογική κλινική. Τυπικά μπορεί να μην έβαλε «λουκέτο» η κλινική, ουσιαστικά όμως έχει αναστείλει σχεδόν κάθε δραστηριότητα, αφού έμειναν μόλις δύο ειδικευμένοι ιατροί για την λειτουργία της κλινικής, της Μονάδας Εμφραγμάτων, των Επειγόντων περιστατικών και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων. Τα εξωτερικά ιατρεία ανέστειλαν τη λειτουργία, τεστ κοπώσεως και υπέρηχοι έχουν να γίνουν από την προηγούμενη χρονιά, ενώ προγραμματισμένα χειρουργεία αναβάλλονται λόγω έλλειψης καρδιολογικής υποστήριξης!

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι οι γιατροί και υπηρεσιακοί παράγοντες από τριμήνου ενημέρωσαν για την επερχόμενη κρίση. Ειλικρινά αναμέναμε ότι θα αναληφθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την επαναλειτουργία της καρδιολογικής κλινικής. Δυστυχώς όμως το μόνο που έγινε ήταν η απόσπαση ενός καρδιολόγου για λίγες μέρες, ενώ τα κενά εξακολουθούν να παραμένουν.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο υπουργός:

•1.      Προτίθεται να επισπεύσει τον διορισμό του ιατρού, η σχετική απόφαση του οποίου εκκρεμεί στο Υπουργείο εδώ και εβδομάδες;

•2.      Προτίθεται να διορίσει επειγόντως επικουρικούς καρδιολόγους για την άμεση ανακούφιση των αναγκών;

•3.      Προτίθεται να επισπεύσει τις διαδικασίες για μόνιμη κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού;

•4.      Προτίθεται να εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις για ασφαλή προγράμματα εφημεριών στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Καρδίτσας;

Ευελπιστούμε αυτή τη φορά το Υπουργείο Υγείας να κινηθεί με ταχύτητα στην κάλυψη των κενών.»

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Παλαμά
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει την Πέμπτη το Ν.Σ. Καρδίτσας