Ντίνος Ρόβλιας: Πίσω από τον κ. Σανιδά κρύβεται η ΝΔ


Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με τις ενέργειες του κ. Σανιδά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   
    Ο κ. Σανιδάς είναι υπότροπος. Πίσω του κρύβεται μονίμως η Νέα Δημοκρατία. Κατ’ εξακολούθηση ο κ Σανιδάς, ενεργεί με σκοπό την παροχή προστασίας και στήριξης στην κυβέρνηση.

    Υπενθυμίζουμε ορισμένες από τις, κατά καιρούς, ενέργειές του, τις οποίες του έχουν υπαγορεύσει τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα της ΝΔ.
    1. Παρεμπόδισε τρεις φορές να διαβιβαστεί στην Βουλή η δικογραφία του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, υποκαθιστώντας τους αρμόδιους χειριστές – εισαγγελικούς λειτουργούς.
    2. Προέβη σε επανειλημμένες εξωθεσμικές συναντήσεις και υποδείξεις προς τον ανακριτή της υπόθεσης Παυλίδη – Μανούση, με σκοπό να αποτρέψει την διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή.
    3. Παρεμπόδισε, παραμονές εκλογών του 2007, την διαβίβαση στην Βουλή της δεύτερης υπόθεσης Παυλίδη, που εστάλη τότε από τον εισαγγελέα Ρόδου στη Βουλή και που πρόσφατα επιτέλους διαβιβάστηκε, δια της παράκαμψης του κ. Σανιδά.
    4. Αρχειοθέτησε παράνομα τα Πορίσματα Ζορμπά, σχετικά με την λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων, μέσω των δομημένων ομολόγων.
    5. Έδωσε εντολή για δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά συνδικαλιστών της ΔΕΗ, διαφωνώντας και αντίθετα προς την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών.
    6. Μεθόδευσε προκαταρτική πειθαρχική έρευνα κατά του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, κ. Σωτηρίου Μπάγια, και προσπάθησε να προκαταλάβει το αποτέλεσμά της.
    7. Μεθόδευσε την αλλαγή της νομολογίας του Αρείου Πάγου σε βάρος των συμβασιούχων.

    8. Μεθόδευσε την, για τρίτη φορά, εκδίκαση των υποθέσεων του Κτηματολογίου και της ΔΕΚΑ, μετά από δύο απαλλακτικές – για την κάθε μία – αποφάσεις, που αφορούν στελέχη της εποχής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

   

    Έχουμε καταγγείλει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον κ Σανιδά, ως «νομικό πλυντήριο» των σκανδάλων της, ως μοχλό ελέγχου μιας σειράς υποθέσεων πολιτικού χαρακτήρα. Η τελευταία προχθεσινή εκτροπή αποτελεί την «κορωνίδα» των σχετικών ατοπημάτων της κυβέρνησης μέσω του κ Σανιδά.

    Υπερέβησαν πλέον κάθε όριο. Επαναλαμβάνουμε ότι καλείται ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Τα όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό σε βάρος της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου, δεν έχουν προηγούμενο από την πτώση της Δικτατορίας και μετά

Προηγούμενο άρθρο Αποδυναμώθηκε η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Να αξιοποιηθούν τα κτίρια της Δ.Ε.Η. στο Μοσχάτο