Ολοκλήρωση ενημέρωσης των πολιτών για τις ψηφιακές υπηρεσίες


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις και οι ημερίδες για τη Ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση, που υλοποίησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας στο πλαίσιο του έργου «Ενέργειες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης των πολιτών και των επιχειρήσεων για τη Ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση στη Ν.Α. Καρδίτσας». 

Πραγματοποιήθηκε και η τελευταία ημερίδα στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Καρδίτσας, και με την οποία ολοκληρώθηκαν όλες οι ενέργειες του έργου.  Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν πέντε ημερίδες οι οποίες απευθύνθηκαν σε συγκεκριμένα κοινά-στόχους, κυρίως επαγγελματίες, σε χώρους που παραχώρησαν οι τοπικοί φορείς όπως παρακάτω:

09/4/2009 – Αμφιθέατρο ΤΕΙ Δασοπονίας

13/4/2009 – Αίθουσα Τεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας

14/4/2009 – Αίθουσα Επιμελητηρίου Καρδίτσας

22/4/2009 – Αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΔΚ Καρδίτσας

23/4/2009 – Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου

Παράλληλα υλοποιήθηκε μια σειρά επιτόπιων παρουσιάσεων/road shows μέσω εξοπλισμένου αυτοκινούμενου βαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου το ευρύ κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ψηφιακή δημόσια διοίκηση και να επισκεφθεί διαδικτυακές ιστοσελίδες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του ΕΠ «Κοινωνία της Πληροφορίας» και αφορούν την εξυπηρέτησή τους. Τα σημεία ενημέρωσης του κοινού (Κεντρική Πλατεία Ÿ Πλατεία Δικαστηρίων Ÿ Δημοτική Αγορά Ÿ Πλατεία Παυσιλύπου Ÿ Κεντρικός Πεζόδρομος) είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν οι πολίτες της Καρδίτσας από την 7 έως 13 Απριλίου. 

Βασικοί στόχοι του έργου ήταν η ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες που παρέχονται ή αναμένεται να παρέχονται στην τοπική κοινωνία, για τις δυνατότητες ασφαλούς πρόσβασης στις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες καθώς και για τις δυνατότητες πρόληψης των ψηφιακών κινδύνων ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη τους απέναντι στα νέα τεχνολογικά μέσα και τη χρήση τους.

Η Ν.Α. Καρδίτσας και ο ανάδοχος του έργου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν και δημόσια όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς για τη βοήθεια που παρείχαν στην υλοποίηση του έργου και ιδιαίτερα για τη δωρεάν παραχώρηση των αιθουσών για την πραγματοποίηση των ημερίδων.

Το Έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Κοινωνία της Πληροφορίας», στα πλαίσια του Μέτρου 5.1 «Τεχνική Βοήθεια ΕΚΤ» του Κ.Π.Σ 2000-2006, σε ποσοστό 80% από το ΕΚΤ και 20% από Εθνικούς Πόρους.

Προηγούμενο άρθρο Γιορτάστηκε η μνήμη του Αγ. Γεωργίου Προστάτη του Στρατού
Επόμενο άρθρο Δημιουργία παραδοσιακού ξενοδοχειακού συγκροτήματος