Πρότυπος Παιδότοπος «Το Φεγγαρόψαρο»


Ο μεγαλύτερος παιδότοπος της Θεσσαλίας πρόκειται να κατασκευαστεί στο Πάρκο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Καλλιθήρου, με πίστωση 80.000€ από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

          Το έργο δημοπρατήθηκε την Τρίτη και την κατασκευή του ανέλαβε η εργοληπτική επιχείρηση της κας Ξηντάρα.

          Ο παιδότοπος, εκτείνεται σε έκταση 14 στρεμμάτων, κατάφυτη από βελανιδιές και στον χώρο περιλαμβάνεται το ημιτελές υπαίθριο θέατρο. Δίπλα από τον παιδότοπο λειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και ετοιμάζεται υπαίθρια έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων. Ακόμη το καταφύγιο Άγριας ζωής, θα εμπλουτιστεί με ζώα του δάσους (ζαρκάδια κ.α.)

          Ο παιδότοπος έχει την ονομασία «ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΟΨΑΡΟ», από το ομώνυμο βιβλίο του διακεκριμένου συγγραφέα Θωμά Νικολάου που έφυγε πρόσφατα .

          Για το έργο ο Δήμαρχος Ιτάμου Βασίλης Τσαντήλας δήλωσε: «Εκμεταλλευόμενος το θαυμάσιο και μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Καλλιθήρου, σχεδιάσαμε την δημιουργία ενός πρότυπου Πάρκου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος. Υλοποιούμε κάθε ενότητά του και ένα όνειρο γίνεται πράξη.

          Ο παιδότοπος « Το Φεγγαρόψαρο» τιμά και έναν σπάνιο άνθρωπο του τόπου μας, της διανόησης και διασποράς, όπως ήταν ο Θωμάς Νικολάου.

          Το συνολικό έργο, πρέπει να γίνει προτεραιότητα και στόχος των πολιτών και φορέων του Καλλιθήρου αλλά και των υπηρεσιών που εμπλέκονται: Εφορείες Αρχαιοτήτων, Δασαρχείο, Εκπαίδευση, Υπουργείο Πολιτισμού, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

          Ένα πράγμα μπορώ να διαβεβαιώσω: Δεν υπάρχει  άλλος χώρος στο νομό Καρδίτσας που να συγκεντρώνει τόσα ενδιαφέρονται στοιχεία».

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Mουζακίου
Επόμενο άρθρο Γιορτάστηκε η μνήμη του Αγ. Γεωργίου Προστάτη του Στρατού