Διημερίδα για τα τοπικά παραδοσιακά προιόντα και τη βιώσιμη ανάπτυξή τους


Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων των ΤΕΙ Θεσσαλίας, το ΚΠΕ Μουζακίου και το ΕΛΓΟ Δήμητρα συνδιοργανώνουν διημερίδα με θέμα «Τοπικά Παραδοσιακά Τρόφιμα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» στο Μουζάκι την Παρασκευή και το Σάββατο 17 και 18 Ιανουαρίου 2014.

Στην διημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα που έχουν σχέση με τα τρόφιμα και τη σχέση τους με την οικονομία, το περιβάλλον και την υγεία. Τα θέματα θα παρουσιάσουν ειδικευμένοι επιστήμονες από τη Θεσσαλία αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό, υπεύθυνοι υπηρεσιών και οργανισμών, όπως και επιτυχημένοι επαγγελματίες στο χώρο των τροφίμων.

Την Παρασκευή η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 17.00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Το Σάββατο η διημερίδα θα συνεχιστεί στο χώρο του ΚΠΕ Μουζακίου και θα την παρακολουθήσουν επιλεγμένοι παραγωγοί-μεταποιητές , εκπαιδευτικοί και φοιτητές.

Ο σκοπός της διημερίδας είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση και επιμόρφωση των συμμετεχόντων σχετικά με τα τοπικά παραδοσιακά τρόφιμα και να τους εφοδιάσει με απαραίτητες γνώσεις για τις τάσεις που αναπτύσσονται τελευταία στο χώρο.

Προηγούμενο άρθρο Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων Πεζοδρομίων Οικισμού Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Οριστική κατάταξη παραγωγών βιολογικής κτηνοτροφίας